A dalszövegek szülőatyja

Nem más volt Cool-túra műsorunk vendége, mint az Artisjus-díjas slágergyáros dalszövegíró, Hujber Szabolcs.

 Fiatalok és idősek, kicsik és nagyok százai-ezrei dúdolják legalább egy, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy több slágerét az ELTE doktorjelölt nyelvész, a magyar-portugál szakos bölcsész és középiskolai magyartanár, Hujber Szabolcsnak a dalszövegeit.

Több mint 15 éve már, hogy dalszövegeket ír, nem is akármilyen együtteseknek, köztük a Péterfy Bori & Love Bandnek, mely országos szinten is ismertté tette, de ha a Margaret Island Eső, Veled minden, Bolyongó, Ringató, Legszebb szavak, Libikóka, Házszám és a Hagyd kint! című dalainak szövegét kívülről fújjuk, akkor is bizony Szabolcs kiváló munkáját tudhatjuk magunkénak.

És ha ez még nem lenne elég, lépten-nyomon Szabolcs szavaiba botlunk a Magashegyi Underground vagy Vastag Csaba, Freddie, Zséda és Pápai Joci számaiban is, míg A Dal című versenyben a Rácz Gergőnek írt Mostantól és Berkes Olivérnek írt Visszakér a múlt című szerzeményével a 2020-as évben brillírozott.

A dalszövegírás gyakorlati megvalósításán túl, doktori témájában is a dalszövegek hatását kutatja, de a hivatás jelentőségének népszerűsítését is magára vállalta, hiszen Artisjus Dalszerzők Napja kampányának nagykövete lett, amellett, hogy hiánypótló munkájának elismeréseként 2020-ban elnyerte a könnyűzenei szövegíróknak járó Artisjus-díjat is.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben