A fallóskúti Mária jelenés spirituális élmény vagy földönkívüli üzenet?

Hasznos községhez tartozik Fallóskút, ahol 1947-ben egy parasztasszonynak megjelent a Szűz Mária. Sánta Lászlóné, azaz Csépe Klára azon a napon a férjével együtt dolgozott a gabonaföldön. Éppen ebédidő közeledett, amikor is az asszony félrehúzódott, hogy egy déli imát mondjon. Ekkor megjelent neki a Szűz Mária képe, majd eltűnt. Az esti vacsora után azonban újra megjelent.

Szűz Mária széttárta palástját és egy helyet mutatott neki, ahol egy forrás található és arra kérte, hogy keresse fel a napokban. A történteket elmondta a férjének, azonban az nem hitt neki. A pletyka mindenesetre elterjedt a községben és többen is odamentek Klára asszonyhoz, hogy hallották, hogy mit álmodott. Ő azonban kihangsúlyozta, hogy az nem álom volt, hanem jelenés. Amikor újra megjelent Mária és ugyanazt a kérést intézte a nő felé, akkor a férje is beleegyezett, hogy elmenjenek a helyszínre, de biztos volt benne, hogy ő minden forrást ismer és azon a környéken nincsen több. Az asszony naplójának egyes részletei fennmaradtak, melyben így írja le a történteket:

Voltak jószágok, elvégeztünk és lefeküdtünk. Én fenn maradtam, imát végeztem, a szent rózsafüzért, utána még háromszor az Úrangyalát. Akkor láttam a jó Szűzanyát rózsaszín ruhában, és a világoskék palást volt rajta. A lába mezítláb volt. Egy tájat mutatott, ott láttam egy forrást. Ő a forrásra mutatott, és így szólott: Itt van egy gyógyforrás, neked nem szabad elhanyagolni, meg kell keresni! Akkor mindjárt nem mentem keresni, utána 10-én a férjemmel mentünk, meg is találtuk. Minden úgy volt, amint a Szűzanya előbb megmutatta.”

Másnap hajnalban felkerekedett és égi sugallatra Klára néni megtalálta a forrást a gesztenyebokrok között. A férfi rácsodálkozott a dologra és ő is egyre inkább hinni kezdett az asszonynak. Szűz Mária kinyilvánította, hogy a forrás hírét el kell terjeszteni, ugyanis gyógyhatású vízről van szó. A házaspár nem is nagyon tudta eltitkolni a dolgot – ugyanis az elején féltek, hogy kinevetik őket –, mert a helyiek között gyorsan terjedt a hír. Klára asszony kisebb csoportokat vitt fel a forráshoz és többen is gyógyulásokról számoltak be. A helyi egyház azonban nem nézte jó szemmel a dolgot és átverésre gyanakodtak. Olyan gyorsan terjedtek a csodaforrásról szóló pletykák, hogy az ország minden szegletéből, sőt, külföldről is érkeztek látogatók. Ennek hatására az egyház vezetői az akkori kommunista politikai nyomás parancsára elmegyógyintézetbe küldették Klárát.

A nő elektrosokk kezeléseket is kapott és skizofréniával is kezelték, azonban ő mindvégig kitartó maradt hitéhez és élményeihez, és soha nem sikerült megtörniük. Sőt, rajta kívül a nővérek is tapasztaltak furcsaságokat és Mária is folyamatosan jelentkezett, hogy tartson ki és semmi baja nem lesz. Több hónap után Klárát végül kiengedték, nem tudták ellehetetleníteni és hazatért Fallóskútra.

A látnoknő elmondta az embereknek, hogy a Szűzanya arra kéri őket, hogy építsenek egy kis templomot a forráshoz, ami a közös összefogás szellemében fog megépülni. Anyagiakban ugyanis senki sem bővelkedett, de mindenki hozzá tette az építéshez azt, ami volt. A templom végül elkészült és búcsújáró hely lett belőle. Több ezer hívő özönlött Fallóskútra és volt, hogy a templom környékén éjszakáztak. Az egyház azonban soha nem ismerte el ezeket a látomásokat és csodákat, így mások dokumentálták az ott történt gyógyulásokat.

A templom egyébként a 70-es években lett kész és Klára asszony 1985-ben hunyt el. Csak a kilencvenes években ismerték el hivatalosan, egyházi körökben búcsújáróhelynek, így a kápolnát és a környéket felújították és az egyik legjobban látogatott kegyhellyé vált. A templomot Béke királynéjának nevezték el és 2006-ban szentelték fel.

Ha nagyobb részletességgel érdekelnek az ott történt események, Mária üzenetei és egyéb csodák, akkor hallgasd meg az ezzel kapcsolatos adásunkat a Para-Spiriben a következő linken keresztül, ugyanis felmerült a földönkívüliekkel való kapcsolat is, amely ebben a kontextusban kizárólag csak az alábbi linken érhető el:

https://faklyaradio.hu/podcasts/paranormalistol-a-spiritualitasig/a-falloskuti-maria-jelenes

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben