A magyar buszvezető űrhajókkal utazik és idegenekkel beszélget

A magyar buszvezető űrhajókkal utazik és idegenekkel beszélget

Most komolyan, van olyan elvetemült volánbusz vezetőnk Magyarországon, aki a vezetési szünetében olyat csinál, amit mások biztosan nem? Űrhajókat vezetget…

Ha nem is a szó legszorosabb értelmében, de a gondolati univerzumában abszolút. Kedves barátom Sáfár Sándor  inspirálta a mai irodalmi blokkot, aki egyszerűen bepötyögött két sci-fi könyvet is a mobiltelefonjába, miközben éppen várakozás ideje volt két busz indulása között.

Megszületett a KIRRDA UNIVERZUM

 Két év alatt két könyve jelent meg, és egy barátját is rávette arra, hogy párhuzamosan írja meg a történetet más bolygó nézőpontjából, így a két év alatt egy Trilógiát dobtak össze. KIRRDA a békés bolygó kiadása után nemsokára a második rész is napvilágra került: NITO az új otthon címmel, és erre Fazekas László: Ébredés az új alkonyatra könyve kiegészítő története válaszolt. Az amatőr csillagász Sáfár Sándor szerény körülmények között él, édesanyjával és kedvesével.  Manapság egy kezdő írónak nincs egyszerű dolga, ha a gondolatait könyv formában szeretné megjelentetni, ennek ára van. Mégis Sándorteljes eltökéltséggel halad a siker és elismerés útján, a végtelenbe és tovább, megold lehetetlennek tűnő pénzügyi manővereket is, csakhogy a könyvek végül az olvasók kezébe landolhassanak. Emlékszem még, mikor először beszélgettem vele, félve kérdezte, hogyan tudna könyvet kiadni, mert tapasztalata nincs, de ötlete és története annál több. Nem tartotta magát vissza, végül átverekedett a könyvkiadás dzsungelén. Láttam az elejétől, ahogyan buszvezetőből átváltozik íróvá, mindeközben alázatos maradt, és a sikerei ellenére nem szállt el az agya. Bár a humorérzéke erősödött…

„Amúgy bele kezdtem egy kisgyerekeknek szóló motivációs könyvbe. Célom az, hogy rávezessem a lurkókat egy csodálatos hobbira, a csillagászatra. Illetve az égbolt fotózására. Így legalább látják, hogy másra is használható a mobilteló, mint idióta játékokkal játszani.

Elméletileg Nemes Feri, asztrofotós barátommal közösen agyaltuk ki, de ő most egyéb okok miatt lehet, mégsem vesz részt benne. Sajnálom mert kiváló tehetség a srác.

Lassan már a NASA őt fogja kilőni az űrbe a Hubble helyett... „  (Sáfár Sándor)

Én azt gondolom, hogy ez a kezdeményezés jó és kellene a mai gyerekeknek, így nagyon várom, hogy ez a könyv megszülessen. A kisgyermekeket amúgy is érdeklik, honnan jöttek és miért, jó ha időben megmutatjuk nekik, hogy az univerzum sokkal hatalmasabb, mint ahogy elsőre látszik.

Nem szeretnék spoilerezni, miről is szólnak a könyvek, de annyit azért elárulok, Sanyi először nem az emberiség nézőpontjából nézte a dolgokat…

További sok sikert kívánunk hát Sáfár Sándornak és Fazekas Lászlónak, várjuk a Kirrda univerzum további részeit.

Hogy mit gondolok én?  Mindenki akiben van elrejtve tehetség, az egyszerűen csak kezdje el kitenni a világ elé, mondja el, mutassa meg, mert ki tudja, lehet ő az akin a világsorsa múlhat egy szép napon, az írásaival, a verseivel, az alkotásaival, találmányaival fáklyát gyújt a sötétben.

"Íme egy kis részlet a Kirrdából...

• Nincs rendesen a frekvencián. - mondta mintegy magának, mert a többiek azt sem vették észre, hogy belépett a helységbe.

Annyira lefoglalta őket az idegen világból érkező adás. Tobion állítgatni kezdte a készüléket, amitől az amúgy is nagyon homályos kép szinte teljesen eltűnt és a zaj is felerősödött.

• Na... Mit csináltál Tob? - vonta kérdőre Nixana.

• Nem értem, tisztulnia kellett volna szerintem. - válaszolta Tobion.

• Inkább állítsd vissza, kérlek. - kérte Meli.

A többiek is helyeselték. Tobion vissza állította a készülék hangolását. Újra a homályos kép fogadta őket.

• Hát ebből nem sokat bírunk kivenni. - morgolódott, az amúgy szűkszavú Ribon a hangmodulátorán keresztül.

• Tényleg nem sokat. - csatlakozott Rol is Ribon véleményéhez. - Viszont, ha megpróbálnánk... Megengeded Tobion? Van egy ötletem.

• Persze, próbáld csak. - lépett arrébb Tobion, hogy a fiatal technikus hozzá férjen a készülékhez.

Rol előbb a computer konzolhoz lépett. Állítgatott valamit rajta, amitől újra elment a kép a készüléken.

• Nem jött be. - jegyezte meg Eri gúnyosan.

• Türelem, még nem végeztem. - válaszolta Rol és a hírközlőhöz lépett."

(Manyi)

Ha tetszett, oszd meg nyugodtan másoknak is! 

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben