A természet ízei – előadás és kiállítás a Királykúton

A virágok állnak a Királykút Emlékház ősznyitó programjának középpontjában: előadás, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket szeptember 22-én, csütörtökön este hattól a Királykúti Társalgóban. Halmos Monika fitoterapeuta az ehető virágokról beszél, majd ehhez kapcsolódóan Vass András fotóiból nyílik tárlat a házban. Jegyek elővételben már válthatók az SZKKK Fürdő sori központjában és a rendezvény napján a helyszínen.

A Királykúti Társalgó szeptemberi alkalmának előadója virágkötészetet, dísznövénytermesztést tanult, később művészeti képzéseken vett részt, és sok-sok év tanulás és tapasztalás után természetgyógyász-fitoterapeuta vizsgát tett. 1999-ben jelent meg első könyve az ehető virágokról, ez egy csapásra ismertté tette Halmos Monika nevét. A Rózsakunyhó Alkotóműhely alapítója rendszeresen tart előadásokat, workshopokat az ehető virágok és vadnövények, gyógynövények témakörében, de népszerűek „zöld” gyerekfoglalkozásai, az általa vezetett gyógynövényes-erdőfürdős séták, túrák, főzőkurzusok is.

Szeptember 22-én, csütörtökön a Királykúti Társalgó vendégei személyesen is találkozhatnak vele. Az előadás, amely egyúttal a Virágkonyha című könyv bemutatója is, 18 órakor kezdődik. Halmos Mónika kötetében csábító és egészséges, ellenállhatatlan virágos recepteket – vegetáriánus, laktóz- és gluténmenteseket is –, komplett menüajánlatokat talál az érdeklődő. Megismerheti az olvasó az ehető virágokat, és javaslatokat, tanácsokat is kaphat azok termesztésével kapcsolatban. Mindezekről a helyszínen élőben is kérdezhetik majd az előadót, aki a saját kertjében termesztett virágok kóstolójával is készül a programra.

Az előadáshoz szorosan kapcsolódik a Vass András képeiből összeállított gasztrofotó-kiállítás, amely szintén ezen a napon nyílik meg Lásd a természet ízeit! címmel. „Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot: mint ahogyan az aprócska ibolyavirágok a mindennapok konyháját emelhetik a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Egészen pici dolgok, amelyeket olykor észre sem veszünk, elmegyünk mellettük, míg egy értő szem észreveszi, fölemeli, és magasztosan tárja elénk kertünk és a mező ehető növényeit.” A fotós együtt dolgozik a könyv szerzőjével, ő festi meg fényekkel a kompozíciókat, az ő perspektívájából láthatjuk mindazt, amit együtt szeretnének a világ elé tárni. A fotókat október 21-ig lehet megtekinteni a ház nyitvatartási idejében.

A Királykúti Társalgóra szeptember 21-ig elővételben 800 forintért váltható belépő az SZKKK Fürdő sori központjában, hétfőtől péntekig 8–20 óráig, a nyugdíjas- és diákjegy 500 forint. A helyszínen 1000 forintért lehet jegyet vásárolni, a nyugdíjas- és diákjegy 800 forint. Online jegyvásárlás: www.fehervariprogram.hu/jegy

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben