Állati jó nyár!

A gyerekek számára a legszebb időszak a nyári vakáció ideje. Süt a nap, nem kell az iskolapadot koptatni, szabad az élet, szabad a tánc. Sok szülőnek azonban óriási gondot okoz, hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét a nyári szünet tizenegy hete alatt. A dolgozó szülők nem tudnak ennyi szabadságot kivenni, és a közeli rokonságot sem mozgósíthatják hosszú hetekre. Egy hét anyuval, egy hét apuval, két hét a nagyinál, de ez még mindig nem elég. A fennmaradó időre nyújtanak megoldást a nyári táborok.

Ma már számtalan lehetőség közül választhatnak a szülők. Vannak ott alvós és napközis táborok, vannak kaland-, kézműves-, sport-, állatkerti, természetjáró- és iskolai táborok. A kör szűkítése céljából, a gyermek érdeklődési körének és korosztályának megfelelő tábort válasszuk, és ha lehet, ne egyedül, hanem az érintett véleményét is meghallgatva. Egy jól kiválasztott táborban testben és lélekben is gazdagodik a csemete: tanul, új élményeket szerez, megtanul másokhoz alkalmazkodni, közösségben élni, arról nem is beszélve, hogy a táborban akár életre szóló barátságok is köttethetnek.

Minden tábor előtt érdemes terepszemlét tartani, amennyiben ez megoldható. A legfontosabb, hogy a szülő merjen kérdezni. Próbáljon személyesen kapcsolatba lépni a tábor vezetőjével, és megtudakolni, miért jó, ha odaviszi a gyerekét. Tudakoljuk meg, milyen programok lesznek, milyen korosztály megy a táborba, mit csinálnak, ha esik az eső, egyszóval minden lehetséges felvetésre kapjunk választ.

A legnépszerűbb napközis táborok egyike az állatkerti tábor. A Fővárosi Állat- és Növénykertben a JátékMester Gyerekprogram KFT. szervezésében idén már 20. alkalommal lehetnek részesei a gyerekek „az ország legállatibb táborának”. A lurkók egész nap a szabad levegőn vannak, számtalan érdekes és izgalmas programmal várják őket a szervezők.

A Zoo Táborban szakképzett pedagógusok és állatkerti gondozók vezetésével folyik a környezeti oktatás. Ennek jellemző módszere a közvetlen tapasztalatok szerzése és a játékosság. Az állatkert olyan helyszín, ahol minden érzékével tanul a gyerek, szinte önkéntelenül, tudat alatt szívja magába az ismereteket, szó szerint, akár az orrán át. Hiszen itt nemcsak szemtől szembe találkozhat az élő állattal, hanem érezheti a szagát, tapinthatja a bundáját, tollát, pikkelyét, hallhatja a hangját.

A tábor napjai alatt a gyerekek megismerik a park belső életét, előadásokon, vetélkedőkön, játékokon keresztül közelebb kerülnek az állatokhoz, növényekhez, megértik, hogy láthatatlan kötelék fűz össze bennünket, hogy egyetlen közös biológiai rendszer részei vagyunk, amelynek egyensúlya létfontosságú mindannyiunk számára. 

Az állatkert varázslatos hely, ahol a gyerekek megtanulhatják szeretni még az olyan félreismert állatokat is, amilyen a kígyó vagy a patkány. Mert minél többet tud róluk valaki, annál közelebb érzi őket magához. Ha pedig megfogja, vagy akár a kezén sétáltatja az állatot, még jobban megismeri, és többé már nem fog undorodni tőle, mint azelőtt.

A tábor szervezői az állatos programok mellett kézműves foglalkozásokkal, sok-sok játékkal is színesítik a programot.

A Zoo Tábor napközis táborként kerül megrendezésre 5 napos turnusokban (hétfőtől péntekig).
Naponta 07:30-16:30 között biztosít elfoglaltságot a gyerekek számára.

A tábor szervezői várnak minden új érdeklődő diákot. Sikerességüket bizonyítja, hogy évről évre egyre több a visszatérő táboros.

A Zoo Táborról további információ a www.zootabor.hu oldalon található.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben