Az elmúlt egy évben rengeteg új információt tudtunk meg a földönkívüliekről. Valami készül?

A 2021-es év az igazságkeresőknek és az idegenvadászoknak sem volt hiánya az elgondolkodtató rejtélyekből. De válaszokat is adott nekik – a várva várt Pentagon-jelentéstől a katonai UFO-észlelésekről, az ősi idegenek rejtélyei és a lakható exobolygókkal kapcsolatos új meglátásokon át egészen az igazságig a Nap legközelebbi szomszédos csillagától érkező úgynevezett „idegen jelről”. Íme pár dolog, amit hivatalosan megtudtunk az idegenekről a tavalyi évben. 

A kormányok tisztában vannak az UFO valósággal

2021. júniusában a Pentagon kiadott egy régóta várt jelentést, amelyben 144 UFO-találkozást részletezett 2004 és 2021 között. A jelentés célja az volt, hogy felmérje "az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) által jelentett fenyegetést", és hivatalosan is megerősített több UFO-észlelést, amelyek addig csak erősen vitatható csatornákon keresztül kerültek közlésre. Egyrészt a rövid, kilenc oldalas értékelés megerősítette, hogy "a jelentett UAP többsége valószínűleg fizikai tárgyakat képvisel", amelyek a madaraktól és léggömböktől a külföldi megfigyelőberendezésekig és szigorúan titkos amerikai kormányzati projektekig terjednek. Azonban bárki, aki a földönkívüli intelligencia elismerésében reménykedett, azt bizonyára csalódás érte, mert a jelentésben foglalt 144 eset egyikét sem tudták összekapcsolni idegen tevékenységgel. 

A Szaturnusz Enceladus holdja potenciális élet lehetőségét rejti magában

Az Enceladusról, a Szaturnusz hatodik legnagyobb holdjáról kiáramló metán annak a jele lehet, hogy a hold felszín alatti tengerében nyüzsög az élet – derült ki egy tanulmányból. 2005-ben a NASA Cassini Saturn keringője gejzíreket fedezett fel, amelyek az Enceladus déli pólusának közelében lévő "tigriscsík"-törésekből vízjég részecskéket robbantottak az űrbe. Úgy gondolják, hogy ez az anyag egy hatalmas, folyékony víz óceánjából származik, amely a Hold jeges héja alatt hömpölyög – de ez nem csak víz volt, hanem benne számos más vegyület, köztük a dihidrogén (H2) és más széntartalmú szerves vegyület, köztük a metán (CH4) is megjelent a gejzírekben. 

Az új tanulmányban a kutatók egy sor modellt futtattak annak megállapítására, hogy ezek a vegyületek bizonyítékai lehetnek-e olyan mikrobák jelenlétének, amelyek "eszik" a dihidrogént és metánt termelnek hulladékként. A csapat megállapította, hogy a metánt kibocsájtó mikrobák valóban hozzájárulhatnak a bolygó gázos gejzíreihez – vagyis nem zárható ki az élet a jeges holdon.

A tudósok figyelmen kívül hagyják a saját naprendszerünkben előforduló „idegen objektumokat”

Avi Loeb, a harvardi asztrofizikus legutóbbi, „Földönkívüli: Az intelligens földön túli élet első jele” című könyve szerint a furcsa, szivar alakú „Oumuamua” objektum majdnem minden bizonnyal egy darab idegen technológia. Könyvében Loeb azzal érvel, hogy az objektum szokatlan, hosszúkás alakja (ellentétben bármely ismert üstökössel), rendkívüli fényessége és a naptól távolodó látszólagos gyorsulása is azt sugallja, hogy „az Oumuamua nem természetes eredetű, hanem egy idegen technológia egy darabja.

Egy hajó, vagy intelligens élőlények kihalt technológiája vagy eldobott technológiai hulladéka. Ezek mind elfogadható magyarázatok az „Oumuamua-rejtélyre - írta Loeb.

Idegenek fajok ezrei nézhették végig az emberiség fejlődését

Míg az emberi erőfeszítések arra, hogy idegen civilizációkat találjanak a csillagok között, csak a múlt században kezdődtek meg, több mint 1700 idegen civilizáció figyelhetett minket már évezredekkel ezelőtt. A Nature folyóiratban júniusban megjelent tanulmány szerint, 1715 közeli csillagrendszernek volt tökéletes látószöge a Földről az elmúlt 5000 évben – és közülük több mint 1400-nak még ma is tiszta a rálátása. 

Mindezek a csillagok körülbelül 300 fényéven belül helyezkednek el bolygónktól és közülük 75 kevesebb, mint 100 fényévnyire kering. Tekintettel arra, hogy az emberek körülbelül 100 éve sugároznak rádiójeleket, a 75 csillagrendszer bármelyike ​​elég közel van ahhoz, hogy rádióhullámaink már elérték volna őket. Az egy másik kérdés, hogy az ezekben a csillagrendszerekben élő civilizációk akarnak-e kommunikálni velünk.

Az idegenek elrablásáról szóló beszámolók sok esetben igazak

Egy tanulmány szerint a tudatos álmodás közben tudják irányítani álmaikat, ami magyarázatot adhatnak az úgynevezett idegen elrablási történetekre. Az ilyen elrablásokra vonatkozó állítások a 19. századból származnak. Az emberrablások körülményei gyakran álomszerűen hangzanak és rémületet, valamint bénultságot váltanak ki. Ismeretes az is, hogy bizonyos álomállapotok is ilyen érzéseket keltenek, ezért orosz kutatók azon töprengtek, vajon az álomkísérletek adhatnak-e támpontokat az állítólagos földönkívüli tapasztalatokhoz. 

A tudósok 152 tudatos álmodót arra késztettek, hogy álmodjanak földönkívüliekkel vagy UFO-kkal való találkozásról és azt találták, hogy számos alvó olyan álmokról számolt be, amelyek az állítólagos idegenek elrablásának valóságos leírásához hasonlítottak. Azok közül, akik "realisztikusnak" minősítették álomtalálkozásukat, 24%-uk alvásbénulást és erős félelmet is tapasztalt. Az ilyen érzelmek gyakran kísérik a feltételezett idegen elrablásokról szóló jelentéseket, és bár azok az egyének, akik leírják, hogy idegenek elrabolták őket, valóban azt hihetik, hogy amit tapasztaltak, az valóságos, ezek az emberek valószínűleg egy földönkívüli találkozást éltek át tiszta álomban – számoltak be a tanulmány szerzői.

És amíg a pszichológiának ez az álláspontja, addig a hipnózis időben és térben is el tudta helyezni ezeket a történeteket és külön tudta választani a képzeletet a valóságtól, amely nagyjából hasonló arányban is oszlik meg.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben