Egyedi stílus, amire azonnal rákattansz! Bemutatkozik a Pick Down

A Békés megyei Pick Down rock zenekar 2018-ban alakult meg Mezőhegyesen. Stílusukat nehéz meghatározni, ugyanis zenéjükben több irányzat is keveredik, de fellelhető bennük a thrash metal, a groove és a heavy alappillérei is.

A szövegeik hétköznapi érzésekről, történésekről szólnak leginkább. Első lemezük, Teljes gőzzel címen jelent meg ugyanebben az évben.

Az eredeti felállásból csak Varga Mihály dobos maradt meg. 2019 őszén csatlakozott a zenekarhoz Széles Tamás, mint énekes/gitáros, Kintner Dávid basszusgitáros és Hedrich Dávid szólógitáros. Ezzel a felállással készült el 2020 februárjában a gyulai No Silence stúdióban a Hazug szavak című kislemezük.

Ez az EP volt az előfutára a zenekar második nagylemezének, ami 2020 szeptemberében jelent meg Évek címmel. A lemez tizenegy számot foglal magába, amely az eddigi visszajelzések alapján a zenekar legmeggyőzőbb anyaga lett.

2021 nyarán egy újabb kislemezt adtak ki, mely a " Félúton" címet kapta. 2022 tavaszán azonban a basszusgitáros Kintner Dávid családi okok miatt nem tudta tovább folytatni a zenekart, helyére Balogh Máté ( Metallicum) lépett.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben