Elérkezett a VIII. Tavaszköszöntő Rock Est

Az Alföldünkön règi hagyomány a tavaszköszöntés, mely napjainkban más formàban is megnyilvànul: a körülmènyek okozta ínséges tèli időszak utàn ki ne örülne egy koncertekre alapozott vidàm estének?

Oly vegyes felhozatallal érkezik a tavaszköszöntés, ahol mindenki megtalàlhatja a neki valót kortól, nemtől függetlenül. Hiszen lesz ott legendás hazai “nagy öreg” rockzenekar, ifjak kedvence, nèpdalokra alapozott muzsika és akusztikus mocskos déli blues is. Mindez Békéscsabàn, közvetlen a nagypéntek előtti estén, mikor már a másnap miatt se kell aggódni, hiszen munkaszüneti nap! Tiszteletét teszi az idén 43 éves élő legenda: a Karthago zenekar, a környèk egyik legismertebb csapata a Palmetta, a helyi gyökerekkel is rendelkező budapesti Alcohol zenekar, valamint egy ördögi páros; Gangsta Zolee és Takàcs Vilkó avagy a Dos Diavolos.

Esemény megtaláljátok a facebookon: https://www.facebook.com/events/282257670681626

A jegyek kaphatók a Csabagyöngye Kulturális Központban, valamint online a https://www.ticketportal.hu/event/VIII-Tavaszkoszonto-Rock-Est oldalon.

A zenekarokról

A Palmetta zenekar Békés megyében pont nem szorulna külön bemutatásra, hiszen a környék egyik legismertebb csapata. Munkásságuk 2008 óta tart, a repertoárt hagyományőrző “népi rock” avagy rockzenei alapokra hangszerelt népdalok képviselik, szinte minden alkalommal vizuális élménnyel társítva helytől függően 1-3 pár néptáncossal állnak a nagyérdemű elé.

https://palmettazenekar.hu/

https://www.facebook.com/palmettazenekar

Dos Diavolos, az ördögi páros: a lányos szülők réme, a “fenegyerek” ki a hazai rockzenében és a rap terén is maradandót alkotott- előbb dobosként majd mikrofont ragadva: Ganxsta Zolee. Társa a “magyar Slash”, aki a Guns N’ Roses munkásságát sokáig hűen képviselte, az utóbbi időben többek közt  Nirvana-estekkel örvendeztette a nagyérdeműt, s nem utolsó sorban a Kartell tagjaként is látható-hallható már jó ideje.

https://www.facebook.com/dosdiavolos

Az Alcohol zenekar rendszeres visszatérő vendég a környéken, hiszen akad kötődés is, a banda alapjai e vidékről erednek. Amikor csak tehetik, színpadra lépnek szépen növekvő rajongó táboruk örömére, a koncertek terén ínséges idők után épp ideje hogy újra élőben találkozhassunk velük, az első komolyabb korlátozások révén félbemaradt turné óta sajnos elég nagy csend honolt körülöttük 1-2 megjelenésen kívül. Persze a háttérben folyamatosan készültek, hogy miről is van szó, arról majd hamarosan jeleznek :)

https://www.facebook.com/Alcoholzenekar

https://shop.hmusic.hu/eloado/alcohol

A Karthago több mint 40 (idén már 43.) éve indult útjára Szigeti Ferenc vezetésével s vált minden idők egyik legjelentősebb hazai rockzenekarává. Népszerűsége máig töretlen, köszönhetően annak a minőségnek, mit képvisel. Egységes zenekari kép, a rég megszokott tagokkal (igen, gyakorlatilag örökös tagság, semmi csere-bere!), mi hiba is lehetne benne? Tartalmas szövegek, érthető dalok, figyelemre méltó zenei világával sokak szívébe belopta magát a kora ellenére is igazán lendületes, népszerűsége mellett mégis szerény banda. A koncerteket sem viszik túlzásba, fontosabb a minőség mint a mennyiség, talán ezért is várjuk mindig annyira, hogy újra élőben csendüljenek fel olyan örökbecsű slágerek mint az Apáink útján,Senki lánya, Barátok nélkül, Requiem, Hajnali hosszú úton s lehetne még sorolni.

http://www.karthagoband.com/

https://www.facebook.com/karthagoband

Esemény: https://www.facebook.com/events/282257670681626

Kapunyitás: 18:00

18:30 - Dos Diavolos - Ganxsta Zolee & Takács Vilkó

19:35 - Alcohol

20:40 - Palmetta

22:00 - Karthago

Jegyek

Elővételben: 4.990.-

Helyszínen: 5.990.-

A jegyek kaphatók a Csabagyöngye Kulturális Központban, valamint online a https://www.ticketportal.hu/event/VIII-Tavaszkoszonto-Rock-Est oldalon.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben