Ellopott eredeti aranylemezt adott vissza Ozzy Osbourne-nak egy rajongója

Mark Sandwell nem sejtette, hogy egy bakelitvad√°sz kir√°ndul√°s az eb√©dsz√ľnetben a heavy metal, punk √©s hardcore rajong√≥nak egy darab t√∂rt√©nelmet hozott.

2010-et √≠runk. Sandwell √©ppen lemezboltokban √©s piaci b√≥d√©kban r√≥tt k√∂r√∂ket, amikor egy rejtett gy√∂ngyszemre bukkant: Ozzy Osbourne 1980-as Blizzard Of Ozz c√≠mŇĪ klasszikus√°nak eredeti, bekeretezett aranylemez√©re, amelyet √©vekkel kor√°bban elloptak Osbourne-t√≥l.

"Egy kirakod√≥v√°s√°ron tal√°ltam meg, egy v√©letlenszerŇĪ kacatokkal teli asztalon" - mes√©li. "M√©g mindig a keretben volt, de az √ľveg hi√°nyzott. Megk√©rdeztem, mennyit k√©rnek √©rte - egy t√≠zest! Meg sem fordult a fejemben, hogy val√≥j√°ban eredeti - megszoktam, hogy mindenf√©le olcs√≥ m√°solatot tal√°lok, amit csak lehet kapni."

Sandwell azt hitte, hogy az aranylemez egy m√°solat, ez√©rt egy √©vtizeden √°t egy mŇĪanyag zacsk√≥ban tartotta a ritka darabot egy k√ľl√∂n szob√°ban, am√≠g nemr√©g meg nem tiszt√≠ttatta √©s √ļjra√ľvegeztette. Ekkor posztolta ki az Instagramra, √©s a dolgok sokkal √©rdekesebb√© v√°ltak.

Osbourne csapata felvette a kapcsolatot Sandwellel, hogy visszakapja az aranylemezt. Cserébe "valami klassz dolgot" ajánlottak fel.

 "Egy dedik√°lt lemezt v√°rtam, valamit, ami eml√©keztet az eg√©sz ŇĎr√ľlt t√∂rt√©netre, de csin√°ltattak nekem egy hivatalos aranylemezt a Blizzard Of Ozz-r√≥l, rajta a nevemmel, √©s egy dedik√°lt p√©ld√°nyt az Ordinary Man-rŇĎl. Teljesen el vagyok ragadtatva... Egy√©rtelmŇĪen ez a kedvenc lemezcser√©m!"

Osbourne 13. st√ļdi√≥albuma jelenleg is k√©sz√ľl. A Metal Hammer magazinnak elmondta, hogy "hasonl√≥ hangz√°s√ļ" lesz, mint a 2020's Ordinary Man, √©s Andrew Watt producerrel dolgozik egy√ľtt. A 15 dalt tartalmaz√≥ LP-n vend√©gszerepelni fog Jeff Beck, Eric Clapton √©s Zakk Wylde is.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Fel√ľgyeleti szerv: Nemzeti M√©dia- √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben