Fergeteges bulival vár mindenkit a Dantes

A Dantes zenekar a ’80-as évek végén született, mikor öt békásmegyeri metálos suhanc meg akarta törni a lakótelepi csendet.

Néhány éves csörömpölést követően, közel húsz éves némaság ült a név köré, amit 2004-ben újra felrúgott a banda (Kurfis Géza-ének, Végi Csabi-gitár, Pálinkás Jani-gitár, Honéczi Zoli-basszus, Tóth Misi-dob). Az “ős” felállás egy évig üzemelt, majd Bujdosó Andris vette át a frontemberi posztot, 2006-ban csatlakozott a zenekarhoz Farkas Laci, aki Végi Csaba helyét töltötte be. Napjainkra a zenekar alapító tagjai közül, már csak Tóth - a hegylakó - Misi maradt.

Az újraalakulás óta eltelt közel 20 év alatt többen is megfordultak a zenekarban, mind énekes, mind pedig hangszeres fronton. Annak ellenére, hogy folyamatos tagcserék zilálták a bandát, az élet nem állt meg, csak kicsit lelassult.

A sorsfordító 2017-es évben soha nem látott létszámhiány erősen megingatta a bandát. Gitáros és basszusgitáros nélkül maradtak. Az akkori Kilences Terem zenekar hasonló helyzetbe került, csak más posztokon, így a megmaradt tagjaival Reindl Zsoltival (gitár), Pálfi Tomival (basszus) valamint Tóth Misivel a közös dobossal létrejött egy "fúzió" így ismét teljes létszámban üzemelt a csapat közös megegyezéssel a Dantes zenekar zászlaja alatt.

A zenekar stílusirányzata a zenében, dalszövegben, valamint a felállásban is a klasszikus heavy metal vonalat képviselte, de mindig a tagok formálták a zeneiséget így ez "skatulya" egyértelműen soha nem volt jellemző.

2019-ben egy merész húzással női énekre váltott a formáció Somogyi Noémi által, ami új lökést és ambíciókat adott, valamint új kapukat nyitott meg a zenei kiteljesedés terén. A metal vonalon maradva egy könnyedebb és modernebb hangzás kialakítását tette lehetővé ez a változás. Kicsit klasszikus, kicsit modern, kicsit heavy, kicsit hard...

Papp Szabi (Supernem) az alábbi kommentet fűzte a zenekarhoz egy meghallgatás alkalmával:

Tetszik ahogy a klasszik metált egy mai friss feszességgel, pregnáns per basszusokkal tolják! Abszolút őszinte és hihető a zenekar!

Mindezek után irány Szigethalom június 3-án egy ütős Dantes bulira!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben