Hibátlan minőségű, UFO-ról készült hiteles fotó került ki a Twitterre

A nemrég közzétett fotót Sergio Loaiza légifotós készítette még 1971-ben, miközben Costa Rica felett repült azzal a feladattal, hogy a területet vizsgálva képeket készítsen egy erőmű megépítéséhez.

Most ez az 50 éves fénykép tartja lázban a kutatókat és a szkeptikusokat egyaránt, miután azt állítják a legtöbben, hogy egy azonosítatlan repülő tárgy látható rajta. A számos sajtóorgánum által közzétett és a Twitteren széles körben megosztott fekete-fehér fotón valóban egy csészealjszerű tárgy látható Costa Rica felett.

A felhasználók azt mondják, hogy ez a valaha készült legjobb fénykép egy UFO-ról. A Daily Star egyik jelentése szerint Sergio Loaiza légifotós kapta lencsevégre még 1971 szeptemberében, amikor Costa Rica felett repült azzal a küldetéssel, hogy felmérje a földet egy vízierőmű megépítéséhez amelyet a dél-amerikai Arenal vulkán közelében terveztek kivitelezni.

Loaiza 20 másodperces időközönként több nagy felbontású fényképet készített az alatta lévő tóról és a környező esőerdőről 32.000 méter magasságban, az akkori legmodernebb automata kamerával.

Az egyik képkockán egy fényes fémkorong látható, amint Loaiza Aero Commander F680-as repülőgépe és a föld között repül. A fotó kezdetben nem volt túl világos, de az UFO-val kapcsolatos teóriák csak akkor kezdtek el táptalajra lelni, amikor később feljavították a képet.

Ez a fénykép a National Geographic Costa Rica tulajdona volt, aki elrendelte a felmérés elvégzését, hogy tanulmányozza a vízerőmű-projekt potenciális hatását a környező földre és vízre.

Esteban Carranza, Costa Rica állampolgára (@UAP_CR) pedig most közzé tette ezt a fotót a Twitteren, amit nagybátyától szerzett meg, aki pedig a National Geographic Institute-tól tulajdonolta. Igaz csak másolat, ugyanis az eredeti negatív a Costa Rica Nemzeti Levéltárban van.

Tavaly készítettem ezt a nagy felbontású szkennelést, amikor találkoztam a National Geographic Institute munkatársaival. Semmi okot nem láttam arra, hogy a kép csak egy asztalon vagy a fiókban porosodjon. A nyilvánosságra hozatal egy csapatmunka és mindenkinek tudnia kell róla – mondta Carranza.

"Az évek során a képet különböző szakértők is elemezték, mint például a Costa Rica-i UFO-kutató, Ricardo Vílchez, Dr. Richard Haines és Dr. Jacques Vallée. Mindannyian arra a következtetésre jutottak, hogy a fényképen látható tárgy valódinak tűnik, és NEM kettős expozíció vagy szándékos kitaláció eredménye” – olvasható az UAP Media honlapján.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben