Igazán para horrorfilmek érkeznek a mozikba

Mindannyian szeretünk kicsit rettegni és összebújni a sötét szobában vagy a moziteremben a párunkkal. Még csak május van, de már igazán fantasztikus horror feldolgozások és folytatások érkeztek az év elején is, gondolunk itt az újabb Sikoly filmre vagy a Texasi Láncfűrészes Mészárlásra. Nézzük milyen filmek jönnek még!

1. A Fekete telefon-t júniusban kezdik el vetíteni az amerikai mozik, hozzánk valószínűleg csak júliusban érkezik majd. Már 2021-ben bemutatták volna, de többször is elhalasztották a vetítést a koronavírus okozta járványintézkedések miatt, reméljük, hogy a balszerencse nem ismétlődik meg újra. A film a hetvenes években játszódik egy amerikai városban, Colorado államban, ahol gyerekek tűnnek el. Mindenfelé szétszórt és kihelyezett röpiratok és cédulák az eltűntek arcképével és nyomravezetői pénzdíjakkal. A főszereplő Finney Shaw, a helyi iskolába jár, azonban ő is elrablás áldozata lesz, ami mögött egy álarcos sorozatgyilkos áll. Áldozatait lezárta a pincébe, majd megölte őket és most Finneyn van a sor. A kisfiú azonban felfedezi, hogy van ott egy vezetékes telefon, ami elvileg már nem működik, ám mégis csörögni kezd. Kiderül, hogy az elhunyt gyerekek lelkei vannak a vonal másik végén, akik segítenek kiszabadulnia a srácnak.

2. Nope, azaz Nem. Jill és James Haywood tanyatulajdonosok abnormális és furcsa jelenségeket tapasztalnak a telkük felett. A lovak megőrülnek, az időjárás anomáliákat mutat és egyre többen szemtanúi lesznek valaminek – amit nem tudunk mi, mert a már elérhető trailerből sok minden nem derül ki. Egyesek úgy vélik, hogy ez egy újabb ufós film lesz, amiben földönkívüliek szerepelnek és rendre rabolják el az embereket és az állatokat is. Mivel alig tudunk valamit a filmről, így az is lehet, hogy az egész feltételezés tévesnek bizonyul és nagy meglepetésben lesz részünk.

3. Az Aki bújt, aki nem, vagy eredeti címén Jeepers Creepers egy újabb feldolgozása kerül a mozivászonra, vélhetően még ebben az évben. A tervek szerint ez egy trilógia lesz, ha beváltja a hozzá fűződő reményeket. Az Újjászületés alcímet viselő horror Louisiana városában játszódik, ahol a főszereplő Lainek előérzetei és látomásai támadnak a város mítoszáról, Creeperről, amit teljesen át is él. Vajon újra feltűnik a gyilkos? A rajongók tehát örülhetnek, mert az utolsó film még 2017-ben jelent meg.

4. Bár még várnunk kell rá, de biztosan sok rajongó fogja megnézni a Halloween filmsorozatok legújabb darabját, a Halloween Endset. A maszkos gyilkos, Michael Myers ugyanis visszatér az év októberére. Nem csoda a folytatás, ugyanis a korábbi darabok is rekord bevételeket döntöttek meg a műfajban. Sőt, ha ez a film is hasonló sorsra jut, a rendezők már előre megígérték a folytatást is. Természetesen a gyártásba itt is beleszólt a Covid-járvány, de végül 2022. március 9-én sikerült befejezni a forgatást. A sztori szerint Amanda és édesanyja boldog életet élnek egy méhészeti farmon, majd egy csomagban emberi maradványokat kapnak, így valószínűleg jó adag vérre és nagy kaszabolásokra számíthatunk!

5. És végül ha nem tudnánk várni egy kis rettegésre, akkor mindössze két hete jelent meg az Umma – ami koreaiul anyát jelent – című horror, mely kissé klisésen szintén egy farmon játszódik, ami teljesen el van szigetelve a külvilágtól. A koreai származású Amanda és Chris nevű lánya mindenféle modern technológia nélkül élnek és háziállatokat tenyésztenek. A lány persze egyetemre szeretne járni, a városban élni, de édesanyja hallani sem akar erről és azt szeretné, ha a farmmal foglalkozna. Egy napon aztán Amanda megkapja édesanyja hamvait, ugyanis elhunyt. A családtagok már rég nem tartották egymással a kapcsolatot, mert a nőnek eléggé bántalmazó gyermekkora volt. Ahogy a hamvak megérkeznek, a farmon paranormális jelenségek kezdenek történni és megjelenik az anya szelleme, aki meg akarja szállni hol Amandát és hol pedig a lányát, így felveszik vele harcot. A film tehát egy szokásos sémán alakul, a kritikai fogadtatása eléggé vegyes volt, de rossznak abszolút nem mondható, így megér egy próbát a megnézése.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben