Mi a frászt csináljunk ebben az esős időben?

Hiába szoktunk hozzá a jó időhöz, a következő napokban esni fog az eső. Sokan ilyenkor nem is tudják mit csináljanak, mert inkább a napot és annak melegségét szeretnék élvezni. Azonban számos lehetőség van, hogy esős időben mihez fogjunk!

Amennyiben elintéztük a folyton halogatott házimunkát, akkor bár klisésnek tűnhet, de jót tenne a testnek és léleknek, ha készítünk egy forró teát és leülünk olvasni vagy filmezni. Egy kis kikapcsolódás sosem árt és sokaknak már ez is egy kitűnő kikapcsolódási lehetőség. Mikor ültél le a pároddal vagy a barátokkal közösen egy film nézésre, amin együtt nevettetek vagy izgultatok? Leültél már valaha az ablakhoz teát szürcsölve egy könyvet olvasni, és néha kinézni a lehulló esőcseppekre? Mindenképpen ajánljuk, hogy próbáld ki!

Ha már átmentek a barátok és ismerősök, akkor kitűnő lehetőség van társasjátékozni. Ne csak az online térben szórakozzunk PC-n és Play Station-on, hanem a fizikai valóságban is! Szedjük elő a régi Activityt, vagy akár egy komolyabb, önismereti társasjáték, esetleg párkapcsolati vagy erotikus játék is kíváló időtöltés lehet. A pikáns szórakozás ez esetben pedig garantált!

Ha általában megebédelsz egy gyorsétteremben, a plázában vagy munka után rendelsz egy menüt, akkor most itt az alkalom arra, hogy te legyél a szakács szerepében. Irány a konyha és próbálj ki új recepteket és ételeket! Az internet tele van már mindenféle receptleírással, de már külön youtube csatornák is vannak, ahol lépésről lépésre elkészítik az ételt, így ha bizonytalan lennél az étel elkészítésében, akkor ezek a segítségedre lehetnek. Ezzel jól ellehet ütni az időt, ami a főzőcskézés vagy sütögetés közben igencsak gyorsan fog telni.

Ha esetleg van gyereked (vagy gyerekeid), akkor építhettek a bútorokból és pokrócokból egy kis bunkert. Told össze az asztalt és a székeket, boríts rá plédet és a gyermek imádni fogja. Szakítsd ki a tv vagy a mobiltelefon elől, hiszen sok gyerek már 6-8 évesen is ezzel tölti az idejét és nem hagyományos dolgokkal játszik. Biztosan te is fel tudod idézni gyermekkorodból azt, mikor még a mai csúcstechnológia nélkül is leleményesen feltaláltad magad és mindenhol megtaláltad a játékosságot. A bunkerhez esetleg kitalálhatsz egy történetet is, ami az esőhöz kapcsolódik.

Ám nem muszáj bent kuksolnotok. Öltöztesd fel jól a gyermeket, nehogy megfázzon és sétáljatok egyet az esőben! Ez is számtalan alkalmat ad arra, hogy játszatok vagy tanítsd őt. A gyereknek elmondhatod, hogy hogyan keletkezik az eső – a kisiskolások előbb-utóbb ezt tanulják is –, és lehet, hogy általad sokkal könnyebben megtanulja ennek a folyamatait. Jó móka és szeretni is szokta a gyerek, ha együtt énekelhet a szülővel az esőben. Ne légy szégyenlős, így mondókákat vagy gyermekdalokat bátran dalolhattok. Továbbá ilyenkor nagyon sok állat is előbújik, vegyük például a gilisztát vagy a csigákat, amit a csemetével megfigyelhettek, amit biztosan élvezni fog, mert a gyerekek nagyon nyitottak mindenre a körülöttük lévő világból.

Ha viszont gyerek nélkül lépnél ki a meleget nyújtó otthonból, akkor egy séta az esőben neked is jót fog tenni. Ne dugd be a fülhallgatót, hogy zenét hallgass, hanem halld a körülötted lévő világot. Menj el esetleg egy múzeumba, olyanba, ami már régóta érdekelt, de sosem találtál rá alkalmas időpontot, hogy meglátogasd. Ha viszont nem a városba vágysz, akkor húzz gumicsizmát és irány egy közeli erdő. Fedezd fel a természetet, a növényeket és az állatvilágot. Egy kis túra senkinek sem árthat.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben