Neked való a tanyasi élet?

Szántóföldek, erdő, madárcsicsergés, lágy szél, a lemenő nap fénye, béke. Ezt sugallják a képek, amiket a tanyasi életről látunk.

 

De vajon miben más ez az élet, mint a képeken? Te is erre vágysz?

 

Elmesélem a mi történetünket. Körülbelül 1,5 hónapja költöztünk külterületre és indítottam el a Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm oldalt, ugyanais számomra ez az élet pontosan olyan, mint a képeken. Mindig is imádtam az erdőben lenni, esőben futni, feküdni a réteken, kint lenni a kertben a zöldségek, gyümölcsök között.

 

Ugyanakkor ez az élet, ha az elején kezded, ahogyan mi, jóval több kihívást rejteget. Két kezünkkel építettük a fa házunkat, a villany bevezetése az első fázisokban tart, a víz kézzel húzott kúttól kb. 200 méterre van a háztól, illetve a közkútról hozzuk.

 

Ezek tények.

 

Itt minden időt, figyelmet igényel. Miközben mosok, aközben is mosok. Nem csak elindítok egy programot és közben megsütöm a süteményt, vagy kiviszem a kutyákat sétálni.

A tanyán mindennek ideje van.

 

Pont az teszi harmonikussá ezt az életet, hogy időt kell hagyni a dolgoknak. Megtanít a türelemre. A lekvárhoz először meg kell érnie a gyümölcsnek, majd leszedni, elkészíteni, dunsztolni, mire ehetővé válik.

 

Alázat az élet iránt.

 

A korábbi sürgő-forgó életemhez képest, ahol sokszor azt hittem, én vagyok a világ közepe, a tanyasi élet alázatra tanít. Nem nézi, milyen végzettségem van, jól beszélek-e angolul, mennyi pénz van a számlámon. Amikor jön egy vihar és letarolja a termést, amiért előtte hónapokig dolgoztál, akkor rájön az ember, hogy az élet az Úr. Lehet idegeskedni, csapkodni, de nem jutunk vele előre. Az van, ami.

 

A tanyasi élet kreatívvá tesz!

 

A lehetőségek tárháza bontakozik ki a tanyán, ahol minden nap jön egy-egy új feladat, valami, amire megoldást kell találni, ami még soha nem volt, hiszen egy nagyvárosban nincsen ott a minket körülvevő élő és vad természet.

 

Tanyasi luxus

 

Mindenkinek másfélék az igényei, de az általánosságban elmondható, hogy a valódi tanyasi életben a luxus kevéssé jellemző. Por van, sár, legyek, állatok, szagok, nem csak illatok.

Számunkra például a gázpalackos tűzhely már luxusnak számított, mert korábban egy teához is tűzön melegítettük a vizet. Persze nem kell mindenkinek így kezdenie.

 

Itt a szív diktál!

 

Ha ebbe az irányba húz a szíved, akkor számodra nem lemondásokkal teli lesz a tanyasi élet, hanem megérkezés. Otthon! Egy olyan hely, ahol képes vagy megvalósítani az álmaidat, azt eszed, amit ad a föld, nap érlel, eső öntöz. Visszaadsz, nem csak elveszel. Csak annyit használsz, amire szükséged van, nem pazarolsz.

Azért dolgozol, mert kedvedet leled benne és boldoggá tesz.

 

Minden reggel hálát érzel, hogy ott ébredhetsz.

 

Ha ez az érzés hajt, akkor érdemes váltani. Ha még az út elején vagy, akkor olvass rólunk, inspirálódj a tartalmaink által, meríts ötleteket. Kövess minket Facebookon: Zselic Kapuja Gyógynövénykert és Farm. Várunk szeretettel.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben