Sting szerint ő egy „heavy metal énekes”

Sting "heavy metal énekesként" jellemezte magát, miközben elmagyarázta, miért volt számára elengedhetetlen, hogy a Police dalait magas regiszterben adja elő.

Egy közelmúltbéli interjú során tette megjegyzéseit, amelyben a régi gitáros, Dominic Miller is részt vett. "A regiszter érdekes" - válaszolta Sting, aki leírta, hogy a hangja hogyan keltett extra figyelmet a Police számára. "A legtöbb heavy metal énekes ott fent énekel, szóval én is heavy metal énekes vagyok - de egy kicsit több dallam van bennem. Ugyanez a helyzet ahhoz, hogy a zenekar zaja fölé emelkedj, szükséged van arra a regiszterre. Nem lehetsz bariton egy rockzenekarban, tényleg."

Hozzátette, hogy az ő megközelítése megegyezik azzal, ahogyan "egy törzsőrmester üvölt és ordít a felvonulási területen. Tudod miért? Mert a tüzérség hangját kellett túlharsogniuk a csatában. Támadás vagy visszavonulás. Hallani kellett őket. Az énekeseknek ugyanez az igényük".

Sting - aki nemrég jelentette meg új albumát, a The Bridge-t - arról is beszélt, hogy a Police utolsó stúdiócíme, az 1983-as Synchronicity után döntött úgy, hogy szólókarrierbe kezd. "Az ösztönöm az volt, hogy mindent elértünk, amit csak el lehetett volna képzelni" - mondta. "Ezután az elégedettség csökkent. Szóval újabb kockázatot kellett vállalnom az életemmel, és persze volt lendületem a Police sikere miatt - bármit is csinálok legközelebb, az emberek legalábbis kíváncsiak lesznek. Szóval ezt a lendületet használtam fel arra, hogy egy újabb karrierbe lendüljek." Hozzátette: "De ez kockázatos volt. Szerintem a művészet mindig a kockázatvállalásról szól. Ha nem vállalsz kockázatot, akkor nem csinálod."

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben