Travis Scott ügyvédje cáfolja a nyomozás megállapításait

"A nyomozásnak az ujjal mutogatás helyett el kellene indulnia" - mondja Edwin F. McPherson

A pénteki halálos tragédia óta egymásnak ellentmondó és meg nem erősített narratívák láttak napvilágot, amelyeket több hírügynökség is idézett. Az egyik ilyen történet szerint egy biztonsági őrnek titokzatos anyagot adtak be, miközben a rendezvényen dolgozott. A rendőrség és az Astroworldhöz közel álló források korábban az injekcióról szóló narratívát erőltették, amikor a történet kezdett kibontakozni. Több csatorna, köztük a TMZ is idézett korábban egy Astroworld-forrást.

Travis Scott ügyvédje rámutatott az Astroworld-tragédia körüli eseményekkel kapcsolatos, folyamatban lévő nyomozás során a tisztviselők által elmondott ellentmondásokat.

Scott fellépése közben a tömegben hatalmas hullámzás alakult ki, aminek következtében legalább nyolc ember meghalt és több százan megsérültek.

"Többszörös ujjal mutogattak egymásra, nagyrészt a város tisztviselői, akik ellentmondásos üzeneteket küldtek, és visszaléptek az eredeti nyilatkozatoktól" - mondta Edwin McPherson a Rolling Stone-nak adott nyilatkozatában. "A New York Times idézte Troy Finner houstoni rendőrfőnököt, aki azt mondta: 'Nem lehet csak úgy bezárni, ha 50 ezer és több mint 50 ezer ember van. Aggódnunk kell a zavargások, a lázadások miatt, amikor egy ilyen fiatal csoportod van'. Mégis, nem sokkal később Finner kijelenti, hogy a show leállításának felelőssége Travisre hárul".

"A nyomozásnak az ujjal mutogatás helyett el kell indulnia, hogy együtt azonosíthassuk, pontosan mi történt, és hogyan tudjuk megakadályozni, hogy ilyesmi még egyszer megtörténjen" - zárta McPherson.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben