Uncharted - Amikor a játékból film lesz

Az utóbbi időszakban mintha kicsit fellángolt volna a kalandfilmek készítése és Hollywood előszeretettel gyártja le az újabb és újabb filmeket. Tavaly megleptek minket a Dzsungeltúrával, de folyamatosan adják ki a Jurassic Park/World filmeket is, és jövőre jön az új Indiana Jones. Az egyik igazán jó film a mozikban éppen futó Uncharted.

A filmet viszont több játék előzte meg, ugyanis anno 2007-ben jelent meg az Uncharted: Drake’s Fortune, majd ezt további hét folytatás követte, ami igencsak mutatja a sikerességét. A második rész például pénzügyi rekordokat döntött és a rajongók izgatottan várták az újabb kiadásokat. Világszerte több mint 41 millió példány kelt el a játékokból, így az egyik legjobbak közé sorolják. Az akció-kaland sorozat PlayStation-re, PC-re és Androidra is megjelent. Várható volt, hogy előbb-utóbb mozifilmet készítenek belőle, ráadásul az egyik méltán híres rendezőhöz, Ruben Fleischerhez került; akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Venom vagy a Zombieland. A látványért tehát nem kellett aggódnunk, de mi a helyzet a főszereplőkkel, akik megszemélyesítik a játékkaraktereket?

Az egyik fő figurát Tom Holland játssza el, aki még külsőre is hasonlít a játékbeli Nathan Drake-re. Tom az elmúlt években méltán híressé vált Pókember szerepeivel, és a rendezővel is dolgozott már együtt. A másik főkaraktert, Victor „Sully” Sullivant pedig Mark Wahlberg játssza, akit a Ted 1-2 és a Transformers filmekből ismerhetnek a nézők. A mellékszerepekben láthatjuk Antonio Banderast, a modell Sophia Alit és Tati Gabriellét is. De miről is szól konkrétan a film?

A fáma szerint a 15. században a felfedező, Ferdinand Magellán óriási mennyiségű kincset halmozott fel, majd rejtett el és egy térkép is maradt utána. Ezt próbálja megszerezni a két főszereplő, ám nyomukban van a Moncada család és zsoldosai, hogy előbb kaparintsák meg az aranyat. Már csak azért is, mert Drake és Sully ellopott tőlük egy értékes aranykeresztet, mert szükséges volt a kincsek megtalálásához. Időközben becsatlakozik hozzájuk Chloé, akinél a másik kereszt van, azonban a trió abszolút nem bízik meg egymásban, így nehezen is dolgoznak együtt.

A kalandok és izgalmak Barcelonába, föld alatti rejtekhelyekre és a Fülöp-szigetekre viszik őket. Drakenak ráadásul még egy motivációja van: megtalálni rég nem látott barátját, akire szinte testvéreként tekint és Sully azt állítja, hogy tudja, hogy van. Úgy véljük, hogy a film méltó adaptációja a játéknak, és ez a mozibevételeken is meglátszik. Eddig bőven visszahozta a költségvetéseket, a bevételek eddig elérik a 300 millió dollárt, így talán pár év múlva még egy folytatást is láthatunk belőle.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben