Ember, dínó és földönkívüli egy időben, egy planétán... -

Az ember lineáris időérzékelése megborulni látszik, mutatjuk is pontosan miért.

Az emberi időérzékelés, annak érdekében, hogy átlátható, megérthető és az emberi tudat által feldolgozható legyen, a lineáris egymásutániságot preferálja. Korokra, korszakokra osztjuk az időt, a Föld történetét, látva és érzékelve az evolúciós fejlődést, a honnan hová való eljutást.Az azonban, hogy időről időre a világ számos pontján bukkannak fel arra vonatkozó bizonyítékok, hogy a komplexitást mégsem lehet a linearitással pellengérre állítani, hiszen mára már bizonyítékok vannak arra vonatkozóan is, hogy dinoszauruszok élhettek egy időben az emberekkel.

Erről tanúskodnak Kambodzsában az Angkor Wat, Mexikóban a Chitchen Itza, míg Peruban az Ica falai, melynek együttállása egészen új időszámítást nyit az emberemlékezetben. Természetesen így a dinoszauruszok kihalása is új megvilágításba kerül, erre a kérdésre azonban a választ még keresik, a külső tényező azonban koránt sincs kizárva.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

Az ember lineáris időérzékelése megborulni látszik, mutatjuk is pontosan miért.

Az emberi időérzékelés, annak érdekében, hogy átlátható, megérthető és az emberi tudat által feldolgozható legyen, a lineáris egymásutániságot preferálja. Korokra, korszakokra osztjuk az időt, a Föld történetét, látva és érzékelve az evolúciós fejlődést, a honnan hová való eljutást.