CovAid 2021: A fellépők szemszögéből -

Április 24-én az S8 Underground Club—ból sugározzák live stream formájában azt a nagyszabású, félnapos segélyfesztivált, melynek célja az egészségügyi dolgozók, első sorban a Covid-osztályokon helytállók támogatása.

Az ötletgazda és főszervező, Burány Judit személyesen megélt tapasztalata hívta életre azt a nagyszabású jótékonysági segélykoncertet, melynek keretében április 24-én, szombaton kiválóbbnál kiválóbb együttesek zenélnek azért, hogy a koncert során befolyt összeggel a a Covid-osztályokon dolgozó egészségügyi dolgozókat támogassák.

Ennek apropóján kérdeztünk meg a szombaton fellépő zenekarok közül néhányat, miért is fontos számukra az ügy, amely mellé vállt vállnak vetve álltak rögtön az első pillanattól kezdve.

Schrott Péter és a Continoom

A segélykoncerten 4 dalt előadó Continoom alapítóját, Scrott Pétert kérdeztük: 

"Egyrészről hálás vagyok, mert a környezetemet nem érintette súlyosan a covid, ennek ellenére én is átestem rajta, ahogy a gitárosunk is, akinek a felesége például egészségügyi dolgozó. Ő testközelből részese ezeknek a folyamatoknak, amikről mi nap mint nap hallunk. Ő általa mi is képben vagyunk a helyzettel, hogy ez mennyire megterhelő nekik, mennyire nehéz számukra. Másrészről pedig nagyon szeretünk segíteni, szeretünk jótékonykodni, így nem is volt kérdés, hogy éljünk-e ezzel a lehetőséggel."A.B.F.R.A. - Kiss Peti 

Az A.B.F.R.A. egyszemélyes szólóprojekttel lép majd fel, a tervezett 7 produkcióban szerepel saját feldolgozás, versmegzenésítés és népdal is.

"Egyértelmű, hogy az egészségügyi dolgozók nem tudnak addig pihenni, mindaddig amíg ez a helyzet fennáll. És mivel elég bizonytalan, hogy meddig fog még tartani, ráadásul mindannyian érintettek vagyunk, akkor ha mást nem, legalább az oltás erejéig mindenkinek van feladata a járvánnyal, ezzel együtt pedig az egészségügyi dolgozókkal. A hála kifejezésének gesztusaként gondoltam én is úgy, hogy szeretnék kiállni és támogatni ezt az ügyet."