Gyógyító levendula -

Hazánkban, hajszálnyival több mint 100 évvel ezelőtt telepítették az első levendulaültetvényeket.

Mindannyian ismerjük jellegzetes illatát, színét és szinte bárhol fel lehet ismerni dús, lilában gazdag ültetvényeit is. Talán sokan azt is tudják, hogy a levendula mint gyógynövény felhasználása igen sokoldalú és számos esetben képes segíteni, támogatni az emberi szervezetet.Puszta illata például fokozza a frissességet, virágja fertőtlenítő és gyulladáscsökkentős hatással bír. Mivel illata és illóolaja jellegzetes, aromaterápiában gyakran használják feszültségoldóként, nyugtató hatása miatt relaxációkor is szívesen alkalmazzák.

Regeneráló hatással van az izomfájdalmakra, erősíti az immunrendszert, de a szépségiparban emellett számos felhasználása is ismert.

Amennyiben nem vagyunk rá érzékenyek, bátran kóstoljuk meg, ha sütemények krémjébe, fagylaltba, szörpbe vagy lekvárba használják ízesítőként, hiszen kulináris különlegességként sem utolsó.

Hazánkban, hajszálnyival több mint 100 évvel ezelőtt telepítették az első levendulaültetvényeket.

Mindannyian ismerjük jellegzetes illatát, színét és szinte bárhol fel lehet ismerni dús, lilában gazdag ültetvényeit is. Talán sokan azt is tudják, hogy a levendula mint gyógynövény felhasználása igen sokoldalú és számos esetben képes segíteni, támogatni az emberi szervezetet.