Érdekességek a világból -

Olyan jelenségekről beszélünk minden hétfő este, amiket a tudományos körök egyelőre nem ismernek el létezőnek, pedig a világunkhoz szorosan hozzátartoznak. Szó lesz a földönkívüliekről, ufókról, különböző spirituális megtapasztalásokról, szellemekről és a halál utáni életről is. Nézzük meg miről is volt szó a bevezető műsorunkban!

Miért kezd el valaki foglalkozni a paranormális és spirituális jelenségekkel?

Miskolci Laci már egészen gyerekkorától kezdve próbált magyarázatot találni a megmagyarázhatatlanra. Minden olyan könyvet, újságot elolvasott, ami a témához köthető. Legelső furcsának mondható megtapasztalása után felismerte, hogy vannak olyan jelenségek világunkban, amit egyelőre még nem lehet megmagyarázni.

Gyerekkorában egy faluban lakott, a házuk előtt volt egy lépcső, ahová szeretett kiülni és a lépcsővel szemben volt egy veteményeskert, illetve egy domboldal. Ahogy nézte a tájat meglátott egy azonosíthatatlan repülőtárgyat. Felfigyelt rá, hogy a tárgy nagyon gyorsan halad, majd eltűnik az egyik felhőben és hiába várt, nem jött ki belőle semmi. Gyorsan beszaladt egy távcsőért, de hiába nézte az eget órákig, már nem látta viszont ezt a tárgyat. Amikor rákérdezett erre édesanyjánál, ő azt felelte, hogy valószínűleg rakéta lehetett az égen, de Lacit nem hagyták nyugodni a látottak. Olyannyira, hogy a téma rajongójává és kutatójává vált.

Hajósi Petya szintén gyerekkori élményei hatására kezdett el foglalkozni a paranormális jelenségekkel, ami nem ritka, hisz sokaknál jelentkezik ez fiatalkorban, de az is megesik, hogy valaki felnőttként tapasztal olyan dolgokat, amire nem talál kézzelfogható, ésszerű magyarázatot.

Különös ősi építmények

Laci végzettsége építészet technikus, így kivételes figyelmet fordít a különös építményeknek.

Ahogyan sokaknál, nála is nagy hatással bírt Erich von Däniken munkássága. Az író könyveiben rengeteget olvashattunk arról, hogy a földönkívüliekhez köthető a Stonehenge, a piramisok és még nagyon sok ősi építmény.

Laci ezzel az elmélettel nem ért egyet maximálisan, de szakmai szempontból mindenképp felkeltette a kíváncsiságát. Mivel sokat tud az építészetről és a paranormális jelenségek is érdeklik, mélyen beleásta magát a témába. Úgy véli Däniken valóban rávilágított sok dologra, amire nincs más magyarázat, mint, hogy nem emberi kezek munkáihoz köthetőek ezek az épületek.

Vannak azonban olyan építmények is, amik különleges technikával épülhettek meg.  Lehet ez például a kövek lebegtetése. A laborokban a mai napig végeznek ilyen kísérleteket, minek során nem tudnak egy tömböt megemelni, de apró kis tárgyakat igen, azáltal, hogy hangfrekvenciát rezegtetnek. A Biblia is hoz erre példát, amikor Jerikó falainak lerombolását meséli el. A trombiták által tört át a fal a hang hatására.


fotó: pixabay.com

A Stonehenge legenda szerint a nagy köveket Merlin varázsló tette le a helyükre lebegtetéssel.

Ha különleges építményekről beszélünk, meg kell említeni a piramisokat. A piramisokkal kapcsolatban is sok teória kapott szárnyra. Részben beavató helyek lehettek, de nem tudjuk pontosan, melyik teória igaz, hisz nincs rá bizonyítékunk.

A valós és álhíreket nehéz megkülönböztetni egymástól. Külföldi cikkeknél érdemes konkrétumokat keresni, például, hogy meg van-e nevezve a kutató, vagy az intézet. Ha csak általános információkkal találkozunk, az olyan mintha mesét olvasnánk. Viszont, ha meg vannak adva nevek és évszámok, akkor le tudjuk ellenőrizni a cikk eredetét.

A beszélgetés során kiderül az is, hogy mi terelte Lacit az építészet felé és miért pont a földönkívüliekkel kapcsolatos épületeket kezdte el vizsgálni. Állítása szerint a véletlenek sorozata terelte ebbe az irányba. Azért jelentkezett építész szakra, mert szeretett rajzolni. Tanulmányai után azonban másik irányba terelődött érdeklődése. Ekkor került képbe a spiritualitás.

Mik a szellemek?

Vitatott téma, hogy a testünkön kívül van-e lélek vagy szellem. Amikor az ember meghal, lelke elhagyja a testét és átkerül a túlvilágra. Néha azonban ez a lélek itt marad a földön és meg tud nyilvánulni az emberek felé.

A szellemvilág megközelítése is elég komplex, hisz egyszerre több mindent takarhatnak ezek az erők. Lehetnek elhunytak megnyilvánulásai, de az is elképzelhető, hogy az időben és a térben megmaradt történések lenyomata játszódik újra, mint egy hologram.

Az is elképzelhető, hogy a lélek erőszakos halál miatt ragadt a mi síkunkban. Akkora energiaátvitel történt halála pillanatában, hogy ott maradt az adott síkban. 

Mi lehet akkor, ha az elhunyt lelke maradt itt, mert van valami, amit nem tudott lezárni vagy segítséget szeretne nyújtani? Ekkor számításba kell vennünk, hogy a mi időnkben számolunk-e vagy az ő világában megragadt idővel.

A multiverzum fogalma azt tárgyalja, hogy mi van akkor, ha különböző dimenziókban vagyunk mindannyian egyszerre. Egymással szemben beszélgetünk, de valójában másik világban. Több világ is létezik, de különböző elágazások vannak a cselekedeteinktől függően. Ez is lehet egy megoldása a spirituális jelenségeknek. Valójában korszakokon átívelve sokan értenek egyet ezzel az elmélettel. A tudomány azonban nem tudja elfogadni, mert még senki se tudta bebizonyítani az elmélet valódiságát, viszont, ha a beszámolókat összehasonlítjuk, vannak egyezések.


fotó: pixabay.com

Lehetséges, hogy nem egy másik csillagrendszerből jönnek az idegenek, hanem egy másik dimenzióból?

Külföldön sokan vélik úgy, hogy az űrhajók egy párhuzamos világból jönnek, a világok között közlekednek.

A párhuzamos világ lehet a magyarázat arra, hogy például a földönkívüliek átjönnek a falon. Méghozzá úgy, hogy térrel manipulálnak valamit ezek a dimenziók közti lények.

Ebben a témában készült a Projekt Blue Book sorozat is, ami megtörtént eseményeket mutat be szórakoztató módon, de mégis konkrétumokat felmutatva. Például lezuhant egy űrhajó és úgy állították be, hogy csak egy baglyot láttak a szemtanúk.

Laci az esetek sokszínűsége miatt tudni véli, hogy a földönkívüliek léteznek, azonban egyre több jelenség van az égen, ami a földhöz köthető és egyre nehezebb ezeket szűrni. A hold fénye is lehet akár ufó. A műholdakat is sokan ufónak nézik.

Mit vizsgálunk a CE5 kísérlet során? - Avagy kísérlet az ötödik típusú találkozásra

A CE5 kísérlet lehetőséget kínál arra, hogy meghatározott mentális állapotban kapcsolatot teremthetünk földönkívüliekkel. Az 50-es években a japánok, a 70-es 80-as években az oroszok kísérleteztek sokat, napjainkban pedig az amerikaiak. Erről szól a Felfedetlen című film is.

A kísérlet során az egyén materializál valamit, vagyis a gondolata által valósítja meg, hozza létre azt. Ennek eredményességéhez fontos az önfejlesztés. A tudatosságot azáltal is el lehet érni, hogy elhagyjuk a hagyományos negatív berögződéseket. Az ember életében nem fogható minden a körülményekre. Nehéz elindulni a változás felé és nem lehet azonnali eredményre számítani. Egyszerű példa erre a dohányzás. Amikor le akarunk szokni különböző szempontokból kell megvizsgálni ezt a cselekvést és tudatosan el kell dönteni, hogy min változtatunk. Alapjáraton, ha pozitívan gondolkozunk, pozitívan állatjuk be a történéseket a fejünkben, akkor ki tudjuk szűrni a negatív dolgokat. Életünk során újabb és újabb próbákat kell kiállni. Bizonyos történések egymásra rakódnak, ezért szoktuk azt mondani, hogy nincsenek véletlenek. Idővel minden értelmet nyer. Ez a sugallat lehet tudatküszöb alatti, de jöhet akár kívülről is.

Mi van, akkor, ha ez a sugallat egy emlék? Annak az emléke, amikor még nem születtünk meg?

Laci szerint hallgatni kell a sugallatra, azonban felmerül, hogy mi van akkor, ha ez az üzenet nem mindig pozitív. Például a Mennyország Kapuja szekta esetében. Öngyilkosok lettek, mert abban hittek, hogy egy jobb élet reményében elviszik őket a földönkívüliek.

Van olyan is, aki azt állítja, hogy azért tett rossz dolgot, mert megszállta az ördög. Sokan ezt nem az ördögnek tulajdonítják, hanem a skizofréniával magyarázzák. Bizonyos esetek valóban megmagyarázhatóak a skizofréniával, viszont vannak, amik nem.


Miskolci László és Hajósi Péter a Fáklya Rádió stúdiójában - fotó: faklyaradio.hu

Elfeledett civilizációk, különös maradványok

Neil Armstrong neve mindenkinek ismerős, hiszen ő volt az első ember, aki egy idegen égitestre, a Holdra tette a lábát.

Neil Armstrong  a dél-amerikai esőerdőkben kutatott elfeledett civilizációk után az elmúlt években. Azért érdekes ez a téma, mert nagyon sok legenda és felfedezés köthető a vidékhez. Útja során titokzatos lejáratok, barlangok, elfeledett kincsek és civilizációk nyomára bukkant. Még az is előfordulhat, hogy Holdra szálláskor földönkívüli repülőtárgyakat láthatott, aminek hatására elkezdett kutakodni.

A földönkívüliek létezésére is vannak kézzelfogható bizonyítékok és ez Petya egyik fő ága, a paleoasztronautikai kérdések mozgatják őt leginkább. Mint például az Atacama-sivatagban talált feltételezett földönkívüli múmia esete. Olyan kicsi volt, hogy elfért egy tenyérben. A tudósok vitatják, hogy származhatott-e mégis embertől, vagy esetleg valami olyat találtak, ami félig emberi-félig nem.

Nyújtott fejű koponyát is találtak az évek során. Ennek az eredetét is vizsgálják, hisz mesterségesen is lehet koponyát nyújtani. Másik kutatócsoport azt állította, hogy a maradvány egy autista gyerektől származik, aki vízfejűségben szenved. Amennyiben vízfejűségről van szó, akkor bizonyítékot kell felmutatni a tudománynak, hisz a világ összes táján találtak megnyújtott fejű koponyákat egymástól függetlenül. Az is lehetséges, hogy leutánoztak valamit, például olyan lényeket, akiknek ilyen volt a koponyájuk és fontos információkat adtak át őseinknek.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

Olyan jelenségekről beszélünk minden hétfő este, amiket a tudományos körök egyelőre nem ismernek el létezőnek, pedig a világunkhoz szorosan hozzátartoznak. Szó lesz a földönkívüliekről, ufókról, különböző spirituális megtapasztalásokról, szellemekről és a halál utáni életről is. Nézzük meg miről is volt szó a bevezető műsorunkban!

Miért kezd el valaki foglalkozni a paranormális és spirituális jelenségekkel?

Miskolci Laci már egészen gyerekkorától kezdve próbált magyarázatot találni a megmagyarázhatatlanra. Minden olyan könyvet, újságot elolvasott, ami a témához köthető. Legelső furcsának mondható megtapasztalása után felismerte, hogy vannak olyan jelenségek világunkban, amit egyelőre még nem lehet megmagyarázni.

Gyerekkorában egy faluban lakott, a házuk előtt volt egy lépcső, ahová szeretett kiülni és a lépcsővel szemben volt egy veteményeskert, illetve egy domboldal. Ahogy nézte a tájat meglátott egy azonosíthatatlan repülőtárgyat. Felfigyelt rá, hogy a tárgy nagyon gyorsan halad, majd eltűnik az egyik felhőben és hiába várt, nem jött ki belőle semmi. Gyorsan beszaladt egy távcsőért, de hiába nézte az eget órákig, már nem látta viszont ezt a tárgyat. Amikor rákérdezett erre édesanyjánál, ő azt felelte, hogy valószínűleg rakéta lehetett az égen, de Lacit nem hagyták nyugodni a látottak. Olyannyira, hogy a téma rajongójává és kutatójává vált.

Hajósi Petya szintén gyerekkori élményei hatására kezdett el foglalkozni a paranormális jelenségekkel, ami nem ritka, hisz sokaknál jelentkezik ez fiatalkorban, de az is megesik, hogy valaki felnőttként tapasztal olyan dolgokat, amire nem talál kézzelfogható, ésszerű magyarázatot.

Különös ősi építmények

Laci végzettsége építészet technikus, így kivételes figyelmet fordít a különös építményeknek.

Ahogyan sokaknál, nála is nagy hatással bírt Erich von Däniken munkássága. Az író könyveiben rengeteget olvashattunk arról, hogy a földönkívüliekhez köthető a Stonehenge, a piramisok és még nagyon sok ősi építmény.

Laci ezzel az elmélettel nem ért egyet maximálisan, de szakmai szempontból mindenképp felkeltette a kíváncsiságát. Mivel sokat tud az építészetről és a paranormális jelenségek is érdeklik, mélyen beleásta magát a témába. Úgy véli Däniken valóban rávilágított sok dologra, amire nincs más magyarázat, mint, hogy nem emberi kezek munkáihoz köthetőek ezek az épületek.

Vannak azonban olyan építmények is, amik különleges technikával épülhettek meg.  Lehet ez például a kövek lebegtetése. A laborokban a mai napig végeznek ilyen kísérleteket, minek során nem tudnak egy tömböt megemelni, de apró kis tárgyakat igen, azáltal, hogy hangfrekvenciát rezegtetnek. A Biblia is hoz erre példát, amikor Jerikó falainak lerombolását meséli el. A trombiták által tört át a fal a hang hatására.


fotó: pixabay.com

A Stonehenge legenda szerint a nagy köveket Merlin varázsló tette le a helyükre lebegtetéssel.

Ha különleges építményekről beszélünk, meg kell említeni a piramisokat. A piramisokkal kapcsolatban is sok teória kapott szárnyra. Részben beavató helyek lehettek, de nem tudjuk pontosan, melyik teória igaz, hisz nincs rá bizonyítékunk.

A valós és álhíreket nehéz megkülönböztetni egymástól. Külföldi cikkeknél érdemes konkrétumokat keresni, például, hogy meg van-e nevezve a kutató, vagy az intézet. Ha csak általános információkkal találkozunk, az olyan mintha mesét olvasnánk. Viszont, ha meg vannak adva nevek és évszámok, akkor le tudjuk ellenőrizni a cikk eredetét.

A beszélgetés során kiderül az is, hogy mi terelte Lacit az építészet felé és miért pont a földönkívüliekkel kapcsolatos épületeket kezdte el vizsgálni. Állítása szerint a véletlenek sorozata terelte ebbe az irányba. Azért jelentkezett építész szakra, mert szeretett rajzolni. Tanulmányai után azonban másik irányba terelődött érdeklődése. Ekkor került képbe a spiritualitás.

Mik a szellemek?

Vitatott téma, hogy a testünkön kívül van-e lélek vagy szellem. Amikor az ember meghal, lelke elhagyja a testét és átkerül a túlvilágra. Néha azonban ez a lélek itt marad a földön és meg tud nyilvánulni az emberek felé.

A szellemvilág megközelítése is elég komplex, hisz egyszerre több mindent takarhatnak ezek az erők. Lehetnek elhunytak megnyilvánulásai, de az is elképzelhető, hogy az időben és a térben megmaradt történések lenyomata játszódik újra, mint egy hologram.

Az is elképzelhető, hogy a lélek erőszakos halál miatt ragadt a mi síkunkban. Akkora energiaátvitel történt halála pillanatában, hogy ott maradt az adott síkban. 

Mi lehet akkor, ha az elhunyt lelke maradt itt, mert van valami, amit nem tudott lezárni vagy segítséget szeretne nyújtani? Ekkor számításba kell vennünk, hogy a mi időnkben számolunk-e vagy az ő világában megragadt idővel.

A multiverzum fogalma azt tárgyalja, hogy mi van akkor, ha különböző dimenziókban vagyunk mindannyian egyszerre. Egymással szemben beszélgetünk, de valójában másik világban. Több világ is létezik, de különböző elágazások vannak a cselekedeteinktől függően. Ez is lehet egy megoldása a spirituális jelenségeknek. Valójában korszakokon átívelve sokan értenek egyet ezzel az elmélettel. A tudomány azonban nem tudja elfogadni, mert még senki se tudta bebizonyítani az elmélet valódiságát, viszont, ha a beszámolókat összehasonlítjuk, vannak egyezések.


fotó: pixabay.com

Lehetséges, hogy nem egy másik csillagrendszerből jönnek az idegenek, hanem egy másik dimenzióból?

Külföldön sokan vélik úgy, hogy az űrhajók egy párhuzamos világból jönnek, a világok között közlekednek.

A párhuzamos világ lehet a magyarázat arra, hogy például a földönkívüliek átjönnek a falon. Méghozzá úgy, hogy térrel manipulálnak valamit ezek a dimenziók közti lények.

Ebben a témában készült a Projekt Blue Book sorozat is, ami megtörtént eseményeket mutat be szórakoztató módon, de mégis konkrétumokat felmutatva. Például lezuhant egy űrhajó és úgy állították be, hogy csak egy baglyot láttak a szemtanúk.

Laci az esetek sokszínűsége miatt tudni véli, hogy a földönkívüliek léteznek, azonban egyre több jelenség van az égen, ami a földhöz köthető és egyre nehezebb ezeket szűrni. A hold fénye is lehet akár ufó. A műholdakat is sokan ufónak nézik.

Mit vizsgálunk a CE5 kísérlet során? - Avagy kísérlet az ötödik típusú találkozásra

A CE5 kísérlet lehetőséget kínál arra, hogy meghatározott mentális állapotban kapcsolatot teremthetünk földönkívüliekkel. Az 50-es években a japánok, a 70-es 80-as években az oroszok kísérleteztek sokat, napjainkban pedig az amerikaiak. Erről szól a Felfedetlen című film is.

A kísérlet során az egyén materializál valamit, vagyis a gondolata által valósítja meg, hozza létre azt. Ennek eredményességéhez fontos az önfejlesztés. A tudatosságot azáltal is el lehet érni, hogy elhagyjuk a hagyományos negatív berögződéseket. Az ember életében nem fogható minden a körülményekre. Nehéz elindulni a változás felé és nem lehet azonnali eredményre számítani. Egyszerű példa erre a dohányzás. Amikor le akarunk szokni különböző szempontokból kell megvizsgálni ezt a cselekvést és tudatosan el kell dönteni, hogy min változtatunk. Alapjáraton, ha pozitívan gondolkozunk, pozitívan állatjuk be a történéseket a fejünkben, akkor ki tudjuk szűrni a negatív dolgokat. Életünk során újabb és újabb próbákat kell kiállni. Bizonyos történések egymásra rakódnak, ezért szoktuk azt mondani, hogy nincsenek véletlenek. Idővel minden értelmet nyer. Ez a sugallat lehet tudatküszöb alatti, de jöhet akár kívülről is.

Mi van, akkor, ha ez a sugallat egy emlék? Annak az emléke, amikor még nem születtünk meg?

Laci szerint hallgatni kell a sugallatra, azonban felmerül, hogy mi van akkor, ha ez az üzenet nem mindig pozitív. Például a Mennyország Kapuja szekta esetében. Öngyilkosok lettek, mert abban hittek, hogy egy jobb élet reményében elviszik őket a földönkívüliek.

Van olyan is, aki azt állítja, hogy azért tett rossz dolgot, mert megszállta az ördög. Sokan ezt nem az ördögnek tulajdonítják, hanem a skizofréniával magyarázzák. Bizonyos esetek valóban megmagyarázhatóak a skizofréniával, viszont vannak, amik nem.


Miskolci László és Hajósi Péter a Fáklya Rádió stúdiójában - fotó: faklyaradio.hu

Elfeledett civilizációk, különös maradványok

Neil Armstrong neve mindenkinek ismerős, hiszen ő volt az első ember, aki egy idegen égitestre, a Holdra tette a lábát.

Neil Armstrong  a dél-amerikai esőerdőkben kutatott elfeledett civilizációk után az elmúlt években. Azért érdekes ez a téma, mert nagyon sok legenda és felfedezés köthető a vidékhez. Útja során titokzatos lejáratok, barlangok, elfeledett kincsek és civilizációk nyomára bukkant. Még az is előfordulhat, hogy Holdra szálláskor földönkívüli repülőtárgyakat láthatott, aminek hatására elkezdett kutakodni.

A földönkívüliek létezésére is vannak kézzelfogható bizonyítékok és ez Petya egyik fő ága, a paleoasztronautikai kérdések mozgatják őt leginkább. Mint például az Atacama-sivatagban talált feltételezett földönkívüli múmia esete. Olyan kicsi volt, hogy elfért egy tenyérben. A tudósok vitatják, hogy származhatott-e mégis embertől, vagy esetleg valami olyat találtak, ami félig emberi-félig nem.

Nyújtott fejű koponyát is találtak az évek során. Ennek az eredetét is vizsgálják, hisz mesterségesen is lehet koponyát nyújtani. Másik kutatócsoport azt állította, hogy a maradvány egy autista gyerektől származik, aki vízfejűségben szenved. Amennyiben vízfejűségről van szó, akkor bizonyítékot kell felmutatni a tudománynak, hisz a világ összes táján találtak megnyújtott fejű koponyákat egymástól függetlenül. Az is lehetséges, hogy leutánoztak valamit, például olyan lényeket, akiknek ilyen volt a koponyájuk és fontos információkat adtak át őseinknek.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

Cimkék

Fáklya Rádió - Vigyük együtt a fáklya lángját!