Kultúra az illemhelyen? -

Rendhagyó tárlat nyílt Marosvásárhely egyik harminc éve használaton kívüli nyilvános illemhelyén. Diana Gherendi festőművész átalakítása után a hely egészen új perspektívát teremtett a jövőbeni fiatal alkotók kiállításai előtt.

A lepusztult Petőfi téri föld alatti műintézményben Diana Gherendi képzőművész, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa látta meg a lehetőséget és értelmezte azt teljesen újra. A tér továbbra is intimitást nyújt, de más jellegű magányra lelhet itt a látogató: printek, installációk, fotográfiák, kollázsok, csempére festett falképek konkretizálják a helyiségben rejlő lehetőségeket. Dianát évek óta foglalkoztatja a föld alatti térben rejlő potenciál, valahányszor átvágott a Petőfi téren, elképzelte, hogyan adna új arculatot az elhanyagolt helyiségnek a közelben tanuló képzőművészetis diákokkal együttműködve.Az illemhely kiürítése, fertőtlenítése után a projektje címe: Other plans are outlined in the dark hallway (Más tervek körvonalazódnak a sötét folyosón).Hát mit mondjunk, sikerült, de beszéljenek a képek!Rendhagyó tárlat nyílt Marosvásárhely egyik harminc éve használaton kívüli nyilvános illemhelyén. Diana Gherendi festőművész átalakítása után a hely egészen új perspektívát teremtett a jövőbeni fiatal alkotók kiállításai előtt.

A lepusztult Petőfi téri föld alatti műintézményben Diana Gherendi képzőművész, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa látta meg a lehetőséget és értelmezte azt teljesen újra. A tér továbbra is intimitást nyújt, de más jellegű magányra lelhet itt a látogató: printek, installációk, fotográfiák, kollázsok, csempére festett falképek konkretizálják a helyiségben rejlő lehetőségeket. Dianát évek óta foglalkoztatja a föld alatti térben rejlő potenciál, valahányszor átvágott a Petőfi téren, elképzelte, hogyan adna új arculatot az elhanyagolt helyiségnek a közelben tanuló képzőművészetis diákokkal együttműködve.Az illemhely kiürítése, fertőtlenítése után a projektje címe: Other plans are outlined in the dark hallway (Más tervek körvonalazódnak a sötét folyosón).Hát mit mondjunk, sikerült, de beszéljenek a képek!Fáklya Rádió - Vigyük együtt a fáklya lángját!