A farmer titkos története, avagy az álmodozó szabó és a manó -

Egy mese amely Réti Éva A Réthy Fashion megálmodójáról szól, a természetvédelem és az újrahasznosítás jegyében.  További információk itt:


Réti Éva

Nemec Mariann (Réti Éva meséje):

A farmer titkos története, avagy az álmodozó szabó és a manó

Anya, holnap mit vegyek fel? –kérdezte Joe.

Kisfiam, nem mintha nem mindennap ugyanazt vennéd fel. Miért kérdezed? –válaszolta Anya. 

Igen, pont ezért, meguntam a farmeromat, és már vannak új divatos szabások. Vennél nekem egy új farmert? –kérdezte Joe. 

Kicsim, kitaláltam valamit! Fogjuk a régi farmerokat, és mi hozunk létre valami újat belőle! Mit szólsz? –mondta erre Anya.

Hmmm …abból mi lesz….- mondta Joe.

Na figyelj, még a Nagyimtól halottam egy mesét, elmesélem. –mondta Anya.

Hű, a Dédmama tudott jókat főzni, és mesélni is. Ez izgalmasan hangzik. De hogy jön ez a farmeromhoz? –kérdezte Joe.

Akkor hát, fülelj! Mindjárt kiderül! –mondta Anya.

____________________________________________

Egyszer volt, hol nem volt 150 évvel ezelőtt, egy szegény családból származó szabó ember, akinek voltak álmai. Jacob Davisnek hívták. Mivel szegénységben született, mindig arról álmodott, hogy egyszer majd kitalál valamit, amit az emberek nagyon fognak szeretni. És ebből meg is fog gazdagodni.   Mindennap azért imádkozott, hogy jöjjön az a szikra, ami fényt gyújt az új ötletekhez, de sajnos a szikra nem jött. Végezte a munkáját, napról napra, és érezte, ő valamire született, de nem tudta megfogalmazni mi is az pontosan. Történt egy napsütéses délutánon, hogy miközben az eget kémlelte, és álmodozott, elnyomta az álom. Egy igen igen-igen furcsa álmot élt át. 

Az erdőben sétált és elé toppant egy fura „Úr”. 

Szép napot Jacob. –köszöntötte a fura ruhába öltözött, dús szakállú, egyébként nem magas manóféle szerzet.

Szép napot neked is! –köszönt vissza illendően, de meg is lepődött, honnan tudja a nevét. –mégis, honnan tudod ki vagyok?

Ó, hát én mindent tudok, én vagyok az álom valóra váltó- gondolat ébresztő Manó, aki egyidős az első ember első álmával. A nevem: Brémusz. –válaszolt a Manó. 

Örülök, hogy találkoztunk. Mi járatban vagy az álmomban? –kérdezte Jacob.

Azért jöttem, hogy elvigyelek néhány helyre eme varázspor segítségével, mivel már régóta hallom, hogy van egy kívánságod. Így segítek neked, valóra váltani, hiszen ezért vagyok. –válaszolta Brémusz. 

Ahogy ezt kimondta, már bele is fújt a varázsporba, és hipp és hopp már máshol is voltak. 

Jacob körül nézett. Észak-Peru hatalmas erdőiben voltak. Hatalmas trópusi erdő, csodálatosan zöldellő fákkal, égbe nyúló koronákkal. Számára ismeretlen helyen. 

Most időszámítás előtt 6000 évvel vagyunk, a te idődhöz képest, 8000 évvel ezelőtt, elhoztalak, hogy meglesd, milyen anyagot használt itt a Sámán. –mondta Brémusz. 

Elbújtak hát a fák vastag törzsei mögött, és látták, ahogy a Sámán és a törzs tagjai hogyan dolgozzák fel a gyapotot. A gyapotnövény magjait finom szálak borítják, ebből készül ma is a pamut nyersanyaga. Erős vásznat készítettek belőle, majd azokból kis zsákokat csináltak, és valamiféle kék színű természetből vett festékkel indigókék szerűre festették. A kis zsákokba mindenféle dolgot tudtak beletenni, és tárolni, amit így magukkal tudtak vinni. 

Látod, erős anyag, itt zsákokat készítenek belőle. –mondta Brémusz mosolyogva, és már bele is fújt a varázsporba. Hirtelen már máshol voltak.

Jacob embereket látott, akik köveket hordtak. Majd kicsit odébb nézve, itt is a gyapotot kezelte egy csoportnyi ember. Szorgosan járt a kezük, úgy választották le a magról a leendő pamut szálakat.

Most hol vagyunk? –kérdezte.

Időszámítás előtt 2500 évvel vagyunk, vagyis neked körülbelül, a te idődhöz képest 4500 évvel ezelőtt vagyunk, Egyiptomban. Itt a vastag vásznat éppen festik. –mutatott rá egy csapatnyi emberre Brémusz. – Látod, a virágzó indigónövényt beáztatják, és körülbelül 15 óra elteltével a levegő hatására kék pelyhek formájába kiválik az indigó, és ezzel festik meg az anyagot. Ezt az erős vásznat itt is használják. 

Még Jacob fel sem ocsúdott, máris belefújt Brémusz a varázsporba. 

Nagy-Británia hatalmas kikötőjében álltak, ahonnan a Genovából érkező hajókról, hatalmas mennyiségű indigóval festett vászon anyagot pakoltak ki a munkások. Az angolok nem tudták kimondani a Genes azaz Genova nevét, így a Jeans nevet használták az anyagok megnevezésére. 

Innen már nem vagyunk messze a te korodtól! Ez csupán 200 évvel ezelőtti világ. –mondta Brémusz. – Az itteniek is nagyon szeretik ezt az anyagot, nagyon erős, kitartó anyag. Sokáig lehet használni, és a szegények között ez előnynek számít, hiszen ők nem tudnak mindennap új ruhát vásárolni. Így ebből készítenek ruhát a mindennapi munkához.

Ahogy ezt elmesélte, már fújt is bele a varázsporba. 

Ez itt San Fransisco, ahol a leendő barátod és üzlettársad él. Most pedig bemutatom neked Levi Strausst, aki vitorlavászonból készít nadrágokat az aranyásóknak, és munkásoknak. Mikor felébredsz, csodák fognak történni, ne felejtsd el, amit láttál! Sok sikert Jacob! –mondta és ahogy jött, úgy el is tűnt. 

Jacob nézte Strausst, ahogy dolgozik…

Ekkor hangos kiabálásra ébredt fel. 

Jacob, Jacob, itthon vagy? A kutyafáját, már megint elszakadt a nadrágom! Csinálj már valamit, mert nem vághatom rongyos nadrágba a fát, még megsérülök! – kiabált a favágó, és verte a kapuját. –A feleségem rendelt tőled egy strapabíró öltözéket, hol van már?

Jól van már, jól van, jövök! –morgolódott Jacob, ahogy az álomból hirtelen felébredt, de aztán elmosolyodott. Halványan emlékezett csak az álmára, de azt tudta, hogy valami isteni sugallatot kapott. Láss csodát, akkor és ott megjelent a fejében a szikra, amire annyira várt. –ne aggódj barátom! Most olyan munkanadrágot varrok neked, amit évekig hordhatsz, nem fogod tudni elnyűni!

Hamarosan felkereste Strausst, akitől megrendelte az indigóval festett erős anyagot, nekilátott az elnyűhetetlen nadrág készítésének és szögecsekkel erősítette meg, hogy igazán kitartó ruhadarab legyen. Egyre több és több megrendelés érkezett, amit egyedül már nem bírt kiszolgálni, sorba álltak a munkások az ajtaja előtt. Gyors levelet küldött hát Levi Straussnak, amiben vázolta „találmányát”. Strauss az ötletet tárt karokkal fogadta, és hamarosan elkezdték a szegecses farmer nagyüzemi gyártását, amit a munkások örömmel vásároltak. Így tényleg valóra vált egy álom, de nem is egy, hanem kettő, hiszen a Jacob és Levi álma találkozott, és a mai napig a Farmer osztatlan sikert arat minden korosztályban, és minden rétegen belül a mai társadalmunkban. Már nem csak munkaruhaként használják, de divatként vonult be a történelembe. A farmer teret hódít mindenhol, a mai napig. 

II. rész Az ökolábnyom, vagyis a ruhatervező és a manó története

Teltek múltak az évek, sajnos a farmer amilyen népszerű, annyira környezet szennyező is. 2019 –ben egy ruhatervező álmatlanul forgolódott az ágyában. Számolt és számolt. 42 liter víz kell egy farmer nadrág elkészítéséhez, és 8500 liter víz kell ahhoz, hogy annyi gyapotot megtermeljenek, ami egy darab nadrág előállításához szükséges. Rengeteg növényvédő szer és folyó szennyezés, ez jár vele a mai világban. 

Végül elnyomta az álom. De nehezen tudott elaludni. 

Egy erdőben sétált és elé toppant egy fura „Úr”. 

Szép napot Eva. –köszöntötte a fura ruhába öltözött, dús szakállú, egyébként nem magas manóféle szerzet.

Szép napot neked is! –köszönt vissza illendően, de meg is lepődött, honnan tudja a nevét. –mégis, honnan tudod ki vagyok?

Ó, hát én mindent tudok, én vagyok az álom valóra váltó- gondolat ébresztő Manó, aki egyidős az első ember első álmával. A nevem: Brémusz. –válaszolt a Manó. 

Örülök, hogy találkoztunk. Mi járatban vagy az álmomban? –kérdezte Eva.

Azért jöttem, mert halottam, hogy van egy álmod. Így segítek neked, valóra váltani, hiszen ezért vagyok. –válaszolta Brémusz. –halottam a gondolataidat! Aggódsz a bolygóért. Elmesélek neked egy nagyon rövid történetet. Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy szabó mester és egy ruha kereskedő. Volt nekik egy csodás álmuk, olyan ruházatott létrehozni, ami tartós és strapabíró. Jártam náluk is, és segítettem, hogy az álmaik valóra váljanak. Most viszont eljött az idő, hogy újragondolja valaki az ő álmukat is. Eva, eljött az idő, hogy a farmer újra legyen álmodva! – Brémusz belefújt a varázsporba, és Eva hirtelen felébredt. 

Körül nézett, és a szekrényhez ment. Előszedte az összes régi farmerját, amiket már nem használt és ki akarta dobni, és reggelig vart, tervezett, és vart és tervezett. Reggel jólesően felöltözött az új ruháiba, és ezzel elkezdődött a „farmer újra álmodva” hadjárata. Szebbnél szebb táskák, estélyi ruhák, jelmezek, ékszerek és mindenféle dolgok keltek életre a keze munkája alatt. Hamarosan divattá vált az egyedi farmer stílus, és sorban álltak szalonjában a megrendelők. Eva nem csak divattervezőként vált ismertté, hanem úttörője lett az újrahasznosított anyagokból készült ruhák és kiegészítők csodálatos termékeinek megvalósításnak. Hamarosan az iskolákban és óvodákban is tanították, hogyan lehet újrahasznosítani, visszaszorítani a pazarlást és tenni valamit a bolygó környezetszennyezésének a megállítására. Mert mindig lehet valamit tenni a dolgokkal kapcsolatban, hogy jobbá váljanak. 

________________________________

Anya, varrjunk mi is! –mondta Joe. 

Varjunk! –mondta Anya. 

Azon a napon újraálmodták ők is a farmereiket. Hamarosan Joenak új hátizsákja lett, anyának új pénztárcája, és a régi ruháik új formában pompáztak. 

Nemec Mariann

Mivel tudok a legtöbbet adni Nektek? Mit kell tennem ahhoz, hogy a Réthy Fashion brand a jövőnknek a legtöbb értéket teremtsen?Ilyen és hasonló kérdéseket teszek fel magamnak nap mint nap!A válasz, ami mindig kapok a tanítás és az újrahasznosítás oktatása!Úgy kezdtem 10 évvel ezelőtt, hogy semmit nem tudtam az egészről. Építészként dolgoztam, nem voltam szakmabeli, nem tudtam semmit az újrahasznosításról, de azt tudtam, hogy mit akarok!Napról-napra tanultam, alkottam.Most érzem azt hogy át szeretném adni azt a sok tudást amit évek alatt megtanultam


https://rethy-fashion.com/

Van sok-sok ötletem, de szeretném megkérdezni, hogy Ti mit szeretnétek tőlem tanulni?Írjátok le, hogy mire vagytok kíváncsiak?Sokat segítenétek a program összeállításában!! Köszönettel Réti Éva a Réthy Fashion megálmodója


https://rethy-fashion.com/


https://rethy-fashion.com/


Réti Éva

https://rethy-fashion.com/

Egy mese amely Réti Éva A Réthy Fashion megálmodójáról szól, a természetvédelem és az újrahasznosítás jegyében.  További információk itt:


Réti Éva

Nemec Mariann (Réti Éva meséje):

A farmer titkos története, avagy az álmodozó szabó és a manó

Anya, holnap mit vegyek fel? –kérdezte Joe.

Kisfiam, nem mintha nem mindennap ugyanazt vennéd fel. Miért kérdezed? –válaszolta Anya. 

Igen, pont ezért, meguntam a farmeromat, és már vannak új divatos szabások. Vennél nekem egy új farmert? –kérdezte Joe. 

Kicsim, kitaláltam valamit! Fogjuk a régi farmerokat, és mi hozunk létre valami újat belőle! Mit szólsz? –mondta erre Anya.

Hmmm …abból mi lesz….- mondta Joe.

Na figyelj, még a Nagyimtól halottam egy mesét, elmesélem. –mondta Anya.

Hű, a Dédmama tudott jókat főzni, és mesélni is. Ez izgalmasan hangzik. De hogy jön ez a farmeromhoz? –kérdezte Joe.

Akkor hát, fülelj! Mindjárt kiderül! –mondta Anya.

____________________________________________

Egyszer volt, hol nem volt 150 évvel ezelőtt, egy szegény családból származó szabó ember, akinek voltak álmai. Jacob Davisnek hívták. Mivel szegénységben született, mindig arról álmodott, hogy egyszer majd kitalál valamit, amit az emberek nagyon fognak szeretni. És ebből meg is fog gazdagodni.   Mindennap azért imádkozott, hogy jöjjön az a szikra, ami fényt gyújt az új ötletekhez, de sajnos a szikra nem jött. Végezte a munkáját, napról napra, és érezte, ő valamire született, de nem tudta megfogalmazni mi is az pontosan. Történt egy napsütéses délutánon, hogy miközben az eget kémlelte, és álmodozott, elnyomta az álom. Egy igen igen-igen furcsa álmot élt át. 

Az erdőben sétált és elé toppant egy fura „Úr”. 

Szép napot Jacob. –köszöntötte a fura ruhába öltözött, dús szakállú, egyébként nem magas manóféle szerzet.

Szép napot neked is! –köszönt vissza illendően, de meg is lepődött, honnan tudja a nevét. –mégis, honnan tudod ki vagyok?

Ó, hát én mindent tudok, én vagyok az álom valóra váltó- gondolat ébresztő Manó, aki egyidős az első ember első álmával. A nevem: Brémusz. –válaszolt a Manó. 

Örülök, hogy találkoztunk. Mi járatban vagy az álmomban? –kérdezte Jacob.

Azért jöttem, hogy elvigyelek néhány helyre eme varázspor segítségével, mivel már régóta hallom, hogy van egy kívánságod. Így segítek neked, valóra váltani, hiszen ezért vagyok. –válaszolta Brémusz. 

Ahogy ezt kimondta, már bele is fújt a varázsporba, és hipp és hopp már máshol is voltak. 

Jacob körül nézett. Észak-Peru hatalmas erdőiben voltak. Hatalmas trópusi erdő, csodálatosan zöldellő fákkal, égbe nyúló koronákkal. Számára ismeretlen helyen. 

Most időszámítás előtt 6000 évvel vagyunk, a te idődhöz képest, 8000 évvel ezelőtt, elhoztalak, hogy meglesd, milyen anyagot használt itt a Sámán. –mondta Brémusz. 

Elbújtak hát a fák vastag törzsei mögött, és látták, ahogy a Sámán és a törzs tagjai hogyan dolgozzák fel a gyapotot. A gyapotnövény magjait finom szálak borítják, ebből készül ma is a pamut nyersanyaga. Erős vásznat készítettek belőle, majd azokból kis zsákokat csináltak, és valamiféle kék színű természetből vett festékkel indigókék szerűre festették. A kis zsákokba mindenféle dolgot tudtak beletenni, és tárolni, amit így magukkal tudtak vinni. 

Látod, erős anyag, itt zsákokat készítenek belőle. –mondta Brémusz mosolyogva, és már bele is fújt a varázsporba. Hirtelen már máshol voltak.

Jacob embereket látott, akik köveket hordtak. Majd kicsit odébb nézve, itt is a gyapotot kezelte egy csoportnyi ember. Szorgosan járt a kezük, úgy választották le a magról a leendő pamut szálakat.

Most hol vagyunk? –kérdezte.

Időszámítás előtt 2500 évvel vagyunk, vagyis neked körülbelül, a te idődhöz képest 4500 évvel ezelőtt vagyunk, Egyiptomban. Itt a vastag vásznat éppen festik. –mutatott rá egy csapatnyi emberre Brémusz. – Látod, a virágzó indigónövényt beáztatják, és körülbelül 15 óra elteltével a levegő hatására kék pelyhek formájába kiválik az indigó, és ezzel festik meg az anyagot. Ezt az erős vásznat itt is használják. 

Még Jacob fel sem ocsúdott, máris belefújt Brémusz a varázsporba. 

Nagy-Británia hatalmas kikötőjében álltak, ahonnan a Genovából érkező hajókról, hatalmas mennyiségű indigóval festett vászon anyagot pakoltak ki a munkások. Az angolok nem tudták kimondani a Genes azaz Genova nevét, így a Jeans nevet használták az anyagok megnevezésére. 

Innen már nem vagyunk messze a te korodtól! Ez csupán 200 évvel ezelőtti világ. –mondta Brémusz. – Az itteniek is nagyon szeretik ezt az anyagot, nagyon erős, kitartó anyag. Sokáig lehet használni, és a szegények között ez előnynek számít, hiszen ők nem tudnak mindennap új ruhát vásárolni. Így ebből készítenek ruhát a mindennapi munkához.

Ahogy ezt elmesélte, már fújt is bele a varázsporba. 

Ez itt San Fransisco, ahol a leendő barátod és üzlettársad él. Most pedig bemutatom neked Levi Strausst, aki vitorlavászonból készít nadrágokat az aranyásóknak, és munkásoknak. Mikor felébredsz, csodák fognak történni, ne felejtsd el, amit láttál! Sok sikert Jacob! –mondta és ahogy jött, úgy el is tűnt. 

Jacob nézte Strausst, ahogy dolgozik…

Ekkor hangos kiabálásra ébredt fel. 

Jacob, Jacob, itthon vagy? A kutyafáját, már megint elszakadt a nadrágom! Csinálj már valamit, mert nem vághatom rongyos nadrágba a fát, még megsérülök! – kiabált a favágó, és verte a kapuját. –A feleségem rendelt tőled egy strapabíró öltözéket, hol van már?

Jól van már, jól van, jövök! –morgolódott Jacob, ahogy az álomból hirtelen felébredt, de aztán elmosolyodott. Halványan emlékezett csak az álmára, de azt tudta, hogy valami isteni sugallatot kapott. Láss csodát, akkor és ott megjelent a fejében a szikra, amire annyira várt. –ne aggódj barátom! Most olyan munkanadrágot varrok neked, amit évekig hordhatsz, nem fogod tudni elnyűni!

Hamarosan felkereste Strausst, akitől megrendelte az indigóval festett erős anyagot, nekilátott az elnyűhetetlen nadrág készítésének és szögecsekkel erősítette meg, hogy igazán kitartó ruhadarab legyen. Egyre több és több megrendelés érkezett, amit egyedül már nem bírt kiszolgálni, sorba álltak a munkások az ajtaja előtt. Gyors levelet küldött hát Levi Straussnak, amiben vázolta „találmányát”. Strauss az ötletet tárt karokkal fogadta, és hamarosan elkezdték a szegecses farmer nagyüzemi gyártását, amit a munkások örömmel vásároltak. Így tényleg valóra vált egy álom, de nem is egy, hanem kettő, hiszen a Jacob és Levi álma találkozott, és a mai napig a Farmer osztatlan sikert arat minden korosztályban, és minden rétegen belül a mai társadalmunkban. Már nem csak munkaruhaként használják, de divatként vonult be a történelembe. A farmer teret hódít mindenhol, a mai napig. 

II. rész Az ökolábnyom, vagyis a ruhatervező és a manó története

Teltek múltak az évek, sajnos a farmer amilyen népszerű, annyira környezet szennyező is. 2019 –ben egy ruhatervező álmatlanul forgolódott az ágyában. Számolt és számolt. 42 liter víz kell egy farmer nadrág elkészítéséhez, és 8500 liter víz kell ahhoz, hogy annyi gyapotot megtermeljenek, ami egy darab nadrág előállításához szükséges. Rengeteg növényvédő szer és folyó szennyezés, ez jár vele a mai világban. 

Végül elnyomta az álom. De nehezen tudott elaludni. 

Egy erdőben sétált és elé toppant egy fura „Úr”. 

Szép napot Eva. –köszöntötte a fura ruhába öltözött, dús szakállú, egyébként nem magas manóféle szerzet.

Szép napot neked is! –köszönt vissza illendően, de meg is lepődött, honnan tudja a nevét. –mégis, honnan tudod ki vagyok?

Ó, hát én mindent tudok, én vagyok az álom valóra váltó- gondolat ébresztő Manó, aki egyidős az első ember első álmával. A nevem: Brémusz. –válaszolt a Manó. 

Örülök, hogy találkoztunk. Mi járatban vagy az álmomban? –kérdezte Eva.

Azért jöttem, mert halottam, hogy van egy álmod. Így segítek neked, valóra váltani, hiszen ezért vagyok. –válaszolta Brémusz. –halottam a gondolataidat! Aggódsz a bolygóért. Elmesélek neked egy nagyon rövid történetet. Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy szabó mester és egy ruha kereskedő. Volt nekik egy csodás álmuk, olyan ruházatott létrehozni, ami tartós és strapabíró. Jártam náluk is, és segítettem, hogy az álmaik valóra váljanak. Most viszont eljött az idő, hogy újragondolja valaki az ő álmukat is. Eva, eljött az idő, hogy a farmer újra legyen álmodva! – Brémusz belefújt a varázsporba, és Eva hirtelen felébredt. 

Körül nézett, és a szekrényhez ment. Előszedte az összes régi farmerját, amiket már nem használt és ki akarta dobni, és reggelig vart, tervezett, és vart és tervezett. Reggel jólesően felöltözött az új ruháiba, és ezzel elkezdődött a „farmer újra álmodva” hadjárata. Szebbnél szebb táskák, estélyi ruhák, jelmezek, ékszerek és mindenféle dolgok keltek életre a keze munkája alatt. Hamarosan divattá vált az egyedi farmer stílus, és sorban álltak szalonjában a megrendelők. Eva nem csak divattervezőként vált ismertté, hanem úttörője lett az újrahasznosított anyagokból készült ruhák és kiegészítők csodálatos termékeinek megvalósításnak. Hamarosan az iskolákban és óvodákban is tanították, hogyan lehet újrahasznosítani, visszaszorítani a pazarlást és tenni valamit a bolygó környezetszennyezésének a megállítására. Mert mindig lehet valamit tenni a dolgokkal kapcsolatban, hogy jobbá váljanak. 

________________________________

Anya, varrjunk mi is! –mondta Joe. 

Varjunk! –mondta Anya. 

Azon a napon újraálmodták ők is a farmereiket. Hamarosan Joenak új hátizsákja lett, anyának új pénztárcája, és a régi ruháik új formában pompáztak. 

Nemec Mariann

Mivel tudok a legtöbbet adni Nektek? Mit kell tennem ahhoz, hogy a Réthy Fashion brand a jövőnknek a legtöbb értéket teremtsen?Ilyen és hasonló kérdéseket teszek fel magamnak nap mint nap!A válasz, ami mindig kapok a tanítás és az újrahasznosítás oktatása!Úgy kezdtem 10 évvel ezelőtt, hogy semmit nem tudtam az egészről. Építészként dolgoztam, nem voltam szakmabeli, nem tudtam semmit az újrahasznosításról, de azt tudtam, hogy mit akarok!Napról-napra tanultam, alkottam.Most érzem azt hogy át szeretném adni azt a sok tudást amit évek alatt megtanultam


https://rethy-fashion.com/

Van sok-sok ötletem, de szeretném megkérdezni, hogy Ti mit szeretnétek tőlem tanulni?Írjátok le, hogy mire vagytok kíváncsiak?Sokat segítenétek a program összeállításában!! Köszönettel Réti Éva a Réthy Fashion megálmodója


https://rethy-fashion.com/


https://rethy-fashion.com/


Réti Éva

https://rethy-fashion.com/

Fáklya Rádió - Vigyük együtt a fáklya lángját!