Hozzávalók:
8-10 csirkecomb
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
piros paprika
2 ek napraforgó olaj
és 1 üveg jó minőségű száraz fehérbor
Elkészítés:
Az étel elkészítésének egyik legfontosabb eleme a minőségi bor kiválasztása, hiszen ez adja majd neki azt a különleges aromát, amit ajánlatunk szerint a Cserszegi fűszeres kölcsönözhet a kedves hallgató számára. De B verzióként egy remek Olaszrizling is jó szolgálatot tud tenni. Először is olvassuk is el mit jegyeztek fel a bor készítői a palack címkéjére és kóstoljuk is meg a szőlő újjászületett formáját, miközben elképzelve és tökéletesen átérezve adjuk át magunknak a föld ízét, a gyümölcs zamatát és az élet értelmét, amely a bor fogyasztásával egyenesen arányosan, mondhatni azt is, hogy egyre jobban megvilágosodva felértékelődik. Ha ízlelőbimbóink a harmadik, negyedik kortyolás után azt mondják, hogy rendben van, akkor álljunk neki megpucolni, majd felszeletelni a vöröshagymát és a fokhagymát is nyugodt szívvel durvára apríthatjuk. Zárójeles megjegyzés, hogy brit tudósok szerint a hagyma illóolajától bekövetkezett könnyezést csillapíthatja egy újabb korty fehérbor, amit mindenképpen érdemes le is tesztelni, már csak azért, hogy igazoljuk a tudomány álláspontjának hitelességét. Ugye. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tálban keverjük össze a sót, a borsot, a szerecsendiót és a pirospaprikát az étolajjal. Dörzsöljük meg vele a csirkecombokat és amíg kicsit állni hagyjuk, addig zsírozzunk ki egy tepsit és az aljára öntsünk a fehérborból egy jó bő 2 decit! Ezután helyezzük a tepsibe a csirkecombokat, szórjuk közéjük a hagymát és a fokhagymát, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 220 fokon süssük egy jó fél órán keresztül. Utána vegyük le róla a fóliát és még körülbelül 10 percig süssük, amíg finom ropogós nem lesz. Köretként hagymás törtkrumplit ajánlunk hozzá, de a krumplipüré is kiváló választás lehet. Jó étvágyat!