Fokhagymás sült oldalas

Podcast Gasztro Percek
Publikálva 2020. 10. 11.
Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:
1kg sertésoldalas
1 brutál nagy fej fokhagyma
ízlés szerint só és bors
1 nagy adag mangalicazsír
2 felesnyi erdélyi szilva

A sertésoldalast vágjuk darabokra, én úgy szoktam, hogy legalább 2 csont legyen benne. Sózzuk és borsozzuk be, majd tegyük félre egy kicsit. Addig pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, majd szúrjuk a húsok közé. Kend ki a tepsit a mangalicazsírral jó vastagon, helyezd bele az előbb befűszerezett oldalasokat a fokhagymával, kicsit igazgasd el, és mehet a sütőbe 220 fokon. Kb fél óráig süljön úgy, hogy egyszer megforgattad a húsokat. Ha ezzel megvagy, akkor vedd ki a tepsit a sütőből. Fontos, hogy a tepsit egy vastag konyharuhával vedd ki és úgy nem égeted meg magadat. Önts a húsok közé egy kevés vizet, fedd le alufóliával és tedd vissza a sütőbe még egy jó órára 190 fokon, hogy finom puhára süljön! Köretként hagymás törtkrumplit ajánlunk. Jó étvágyat!
--:--
--:--

Podcastről

...