Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra

Podcast Gasztro Percek
Publikálva 2020. 10. 12.
1 kg burgonya
negyed kiló liszt
egy darabka szalonna (250 g)
fél kg juhtúró
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 tojás
só ízlés szerint

A burgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le apróra! A kiengedett levét nyomkodjuk ki, üssük rá a tojást, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Ha egy nokedli állagú tésztát kaptunk, akkor remek munkát végeztünk. Eddig. Most tegyünk oda főni egy lábos sós vizet!
Szóval szaggasd ki a nokedlit a forrásban lévő vízben és amikor feljött a víz tetejére, akkor nem meghalt, hanem az már jó. Pirítsd le a szalonnát, ha kész vedd ki a serpenyőből és tedd félre egy kis tálba.
A tűzön lévő kisült zsírba pirítsd meg a hagymát, add hozzá a tejfölt és a túrót és a nokedli vízéből adj hozzá egy keveset! Keverd össze jól, majd add hozzá a leszűrt nokedlihoz! Kavard össze az egészet és a sült szalonnával a tetejét és már tálalhatod is.
Ijeszd meg a tányérod egy kis tejföllel és ezzel máris jó étvágyat kívánunk neked!
--:--
--:--

Podcastről

...