Hozzávalók 4 személyre:
3 jó nagy burgonya
1 csokor medvehagyma
2 dl főzőtejszín
fél liter leves alap lé vagy ennek híján leveskocka
leves gyöngy
só
bors
Elkészítés:
A tavaszi természet első legnagyobb ajándéka a medvehagyma. Ha van rá lehetőséged markolj belőle az erdőben vagy a patakparton, ha nincs, akkor sincs semmi baj, a zöldségesnél biztosan beszerezheted. Ha ezzel megvagy kezd azzal, hogy durvára összetöröd, a burgonyákat megtisztítod és apró kockákra vágod, majd enyhén sós vízben megfőzöd. Mármint a burgonyát. Szűrd le ha kész és a medvehagymával együtt tedd bele egy tálba és botmixerrel zúzd össze! Öntsd rá a leves alap levét, ha ez éppen nincs kéznél, akkor egy fél liter forró vízbe dobj bele két leveskockát és azt öntsd hozzá! Egy szép zöld híg levet kell, hogy kapj. Ha ez megvan, akkor folyamatos kavargatás mellett add hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózd és borsozd és amint rottyan egyet és bekrémesedett, akkor már tálalhatod is. Merj belőle a tányérodba és szórd bele a leves gyöngyöt, amit szeretett nyugdíjas nagymamáink csak csörgős tésztának neveznek. Jó étvágyat!