Sertéspörkölt rácosan

Podcast Gasztro Percek
Publikálva 2020. 10. 12.
1 kg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
fél kiló paprika
fél kiló paradicsom
1 hegyes erős
fél kiló kelkáposzta
fél kiló burgonya
só, bors ízlés szerint
és egy üveg száraz fehér bor

Kezdjük az összes hozzávaló felszeletésével, majd készítsünk be egy jó nagy lábost, amiben majd dolgozni fogunk. Ja hát majdnem elfelejtettem az egyik legfontosabb hozzávalót, a bort! Most nem azért, de ez az a különleges fűszer, ami az egész ételünk zamatát adja majd. Mert nem elég bele tenni a szívünket, lelkünket, egy hamisítatlanul magyar szőlőfajtából készült nedű mindent képes megváltoztatni.
Tegyünk oda 2-3 kanálnyi mangalicazsírt izzadni a lábosba, majd amikor elfolyt szerencsétlen a melegtől, akkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk le üvegesre! Dobjuk rá a kockákra vágott lapockát, szórjuk meg kis pirospaprikával és öntsünk rá jó bő decit az általunk kiválasztott borból. Kavarjuk össze alaposan, ezután jöhet először a paprika, majd a paradicsom és amikor már jó leve van, akkor a kelkáposzta is. Egy kevés vizet azért tehetünk bele ahogyan fővi el a levét, ilyenkor már kóstolhatunk is, némi sót még ilyenkor elszokott bírni. Végül adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát is és főzzük puhára! Ezután csak egy dolgunk van, tálalni! Köretként szarvacska tésztát ajánlunk és savanyúságot az ínyenceknek! Jó étvágyat!
--:--
--:--

Podcastről

...