1 kg paprika
1 kg paradicsom
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 hegyes erős
1 szál füstölt kolbász
egy csomag tarhogya
10 tojás
egy jó darabka mangalica szalonna (250 g)
némi pirospaprika
Kihasználjuk a jó időt és ma a szabadban főzünk!
Na ha a környezeti adottságok megfelelnek, és a körülötted lévők is hagynak végre főzni, akkor mielőtt bármihez is neki kezdenél bonts egy hideg sört! Utána a kockákra vágott szalonnát helyezd bele a bográcsba, engedd, hadd izzadjon a tűz alatt!
Add hozzá az összevágott vöröshagymát. Pirítsd le, majd dobd rá a paprikát, a hegyes erőssel együtt! Kavargasd folyamatosan, mert képes odaégni! Ha már puhul, akkor mehet mellé a paradicsom is. Miután levet eresztett, mehet bele a fokhagyma is, majd a felkarikázott kolbász is. Nem kell túl sokat várakozni vele, menjen bele a tarhonya is így ahogy van, meg fog az főni ne aggódj!
Fűszerezd ízlés szerint és a pirospaprikával is nyugodtan szórd meg! Önts rá annyi vizet, amennyit felvesz, hogy biztosan ne égjen le az alja! Verd fel a tojásokat és amikor már úgy látod majdnem kész öntsd bele a felvert tojásokat! Kóstold meg és érezni fogod, hogy mi hiányzik belőle.