Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg tepertőkrém
3 evőkanál kacsazsír
4 evőkanál vaj
3 tojás
3 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk cukor
1 tk só
1 üveg fehérbor
Elkészítés:
Még mielőtt bármihez is neki állnál, gondosan bontsd fel a fehérbort, ehhez a pogácsához egy jó minőségű Irsai Olivért javaslunk. Győződj meg róla, hogy nem e maradt benne parafadarab és tölts egy pohárral! Kóstold is meg, mert a nyelved hegyével sokkal jobban érzed az esetleges dugódarabokat! Ha nem találtál benne hibát, akkor nyugodtan menj biztosra még egy korttyal! Utána a lisztet vedd két egyenlő részre! Az egyikbe bátran gyúrd bele a tepertőkrémet és a zsírt! A másikba a felfuttatott élesztőt és add hozzá a vajat, két tojás sárgáját, sót és a cukrot. Adj hozzá fél deci bort, de előtte tölts belőle magadnak is! Ha ezzel mind megvagy, akkor gyúrd össze és ha egy lágy tésztát kaptál, akkor tedd félre egy meleg helyre, hogy duplájára dagadjon. Ha a tészta szépen megkelt, akkor nyújtsd ki ujjnyi vastagra, szintúgy a másik begyúrt tésztát, és tedd az egyiket a másikba. Ezeket hajtsd össze és nyújtsd ki együtt újra az egészet! Hagyd állni aztán 20 percig, addig nézd meg nem e pimpósodott meg a kitöltött irsai! Utána már csak egy dolgod van! Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd előmelegített sütőbe helyezd bele a kiszaggatott pogácsákat, kend meg a tetejüket egy felvert tojássárgájával és 190 fokon süsd készre őket! Jó étvágyat! Ha maradt még az irsaiból, akkor bizonyára valamit rosszul csináltál. Kezdd újra!