- másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi)
- 3 csipet ciháta
A nyersratylit fertályórát posvávásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyani. Mikor kellőképp megslottyant a ratylink, hozzáadjuk a három csipet frissen őrölt cihátát, a gönyézdénket pedig csak tüttyölés után keverjük el a pesével. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük, mert hamar odakaphat... ahova nem szeretnénk!
Ez nehéz étel. Nekik ajánljuk a Rőt kercét rücskölt fittyes tekert vakarttal.