Film készül egy klasszikus UFO elrablásról

James Turner forgatókönyvet írt Robert Taylor 1979-es beszámolója alapján arról, mit tapasztalt az idegenek eltérítésével kapcsolatban. Az eset bejárta a világot, nem is csoda, hogy a mozivásznakon is megjelenik hamarosan.

Egy tehetséges író forgatókönyvet írt, amely annak a napnak a történetét meséli el, amikor az idegenek állítólag West Lothianban jártak. James Turner játékfilmet készít a hírhedt esetről, amikor a nyugat-lothi férfi, Robert Taylor azt állította, hogy idegenek támadták meg 1979-ben. A forgatókönyv pedig – a „Robert Taylor-incidens” – a 2021-es Page Turner forgatókönyvi díjátadón döntős helyezést ért el, amely a világ hat legjobb forgatókönyvíró versenye közé tartozik.

Az X-aktákhoz méltó történetben Taylor azt állította, hogy szembesült értelmes idegen életformákkal, miután találkozott egy UFO-val a Dechmont Law erdőben, Livingstonban.

Elmondása szerint egy nagy fémgömb közelített felé, majd két oldalról felbukkant két kisebb fémgömb is, amelyek megmagyarázhatatlan erővel kezdték őt vonszolni az egyre nagyobbá vált tárgy felé, majd mielőtt odaért volna hozzá, elvesztette az eszméletét.

Az incidenst vizsgáló rendőrök szokatlan nyomokat találtak is a tisztáson, amelyek nem egyeztek egyik ismert járművel sem, és a Taylor ruháin végzett vizsgálatok is azt mutatták, hogy valószínűleg egy éles felfelé húzás, például egy mechanikus eszköz szakította el a ruha szövetét.

Az eset világszerte ismertté vált, szerepelt az Arthur C Clarke's Mysterious World, a BBC One Show, a Quest TV, a Discovery Channel és a National Geographic műsorain is.

Malcolm Robinson író is kiadott egy könyvet 2018-ban a titokzatos esemény 40. évfordulóján. James, aki az Ironstone Films igazgatója, kizárólagos jogokat szerzett a teljes egészében megírt forgatókönyvre, miután alkut kötött Robinsonnal. Azt mondta, mindig is lenyűgözte az eset, és forgatókönyve lazán a „The Dechmont Woods UFO Incident” című folyóiratán alapul, amely tanúk tanúvallomásait tartalmazza.

James szerint a forgatókönyv visszaemlékezéseket és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az olvasóra bízzák, hogy szerintük Taylor valóban találkozott-e idegen élettel azon a napon.

Így fogalmazott: "Robert Taylor semmilyen módon nem volt elmebeteg, és az emberek tévesen úgy bélyegezték meg, mint aki az egész eseményt hallucinálta. Sok embert azonban tévesen helyeztek pszichiátriai osztályokra, amiért hasonló dolgokat mondtak az UFO-król, függetlenül attól, hogy azok elmebetegek-e vagy sem, és emiatt azonnal elbocsátották, vagy megbélyegezték őket. A történet egyébként a rendőrség által összegyűjtött törvényszéki bizonyítékokat magyarázza, így könnyen lehet, hogy Taylor beszámolója igaz volt és az UFO is valós lehetett. Hiszen a talajban bemélyedések és nyomok voltak, ahol az objektumnak több tonnánál többet kellett nyomnia a tömörítéshez, Taylor ruhájában a szakadásokat pedig nem gubanc vagy égés okozta, a ruhát erőszakkal szúrták ki. Nincs bizonyíték arra, hogy a dolog hallucináció volt és az UFO-történet megcáfolására felkínált elméletek egy része is hihetetlenebb és bizonyíthatatlanabb, mint az az egyszerű tény, hogy látogatók érkezhettek ide a világűrből. Megijeszthetné az embereket, ha a kormány hirtelen azt mondaná, hogy igaz, ami talán meg is magyarázná miért maradt megoldatlan ügy a dechmonti UFO-incidens. Mindenesetre öröm volt a Taylor-incidens forgatókönyvén dolgozni, ez egy csodálatos történet, és hihetetlen, hogy még nem készült belőle film."

Kíváncsian várjuk az igaz történet alapján készült filmet a mozikba, de leginkább azt, hogyan fogja fogadni a közönség a végeredményt és mennyire fogja visszaadni a valós információkat, illetve azt, hogy Taylor története hogyan végződik majd.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben