ESG, SDG, CSRD Mi a csudát rejtenek ezek a kifejezések?

S2/E7
Podcast Zöld Kör
Publikálva 2023. 09. 14.
Műsorvezető Petya

A mai adásunk vendége: Kopcsándy Anna a Green Bird Kft ügyvezetője aki mindig is imádta a természetet és már hosszú évek óta követi a hazai környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységeket, akciókat. 2018-ban kezdtett el foglalkozni vele, mint magánszemély mit tehet meg a mindennapi életben azért, hogy tudatosabb legyen, hogy fenntarthatóbb módon éljen. Ahogy egyre jobban beleásta magát a témába rájött,  hogy számtalan olyan gazdasági terület van, amely súlyosan környezetkárosító és sajnos, amíg gazdasági oldalon nem indul el a szemléletváltás, addig egy-egy kis ember nagyon keveset tud tenni. Elkezdtett hát keresni, hogy hogyan lehetne a gazdasági oldalon javítani a helyzeten és rengeteg információval találta szembe magát, amiről addig nem is hallott, így ekkor már vállalkozóként úgy döntött elkezdi képezni magamát. 2020-ban elkezdte tanulmányait a Pannon Egyetem Fenntartható szakértő képzésén és vele párhuzamosan egy környezetvédelmi szakmai szövetségnél is elhelyezkedett, hogy ne csak az elméleti tudás, hanem a szakmai tapasztalata is meglegyen és átlássa a hazai iparági működést, annak szereplőit és területeit. 

Így ma már azt tudja mondani, hogy átfogó tudással rendelkezik a fenntarthatósággal kapcsolatban, de ez a még mindig formálódó és alakuló szakterület rengeteg feladatot fog adni még a jövőben. Bízik benne, hogy lehetősége lesz a hazai KKV szektor számára segítséget nyújtani az átállásban, hogy egy fenntarthatóbb és boldogabb bolygón élhessünk mihamarabb. 

--:--
--:--

Podcastről

Gondolkoztál már azon, hogy mitől lehetne jobb az életed? Érdekel a fenntarthatóság és a környezetvédelem és te is tennél valamit ennek érdekében? Te is szeretnéd gyermekedet egészségesebb és zöldebb világban látni felnőni? Akkor itt a helyed!

Semmi zöldség! A Zöld Kör egy értelmes beszélgetős műsor, ahol a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az élhetőbb jövő kérdéseit feszegetjük a téma szakértőivel, valamint a műsor házigazdáival, Huber Anikóval és Márton Ferenccel, akik a Nuxon képviseletében ültek a mikrofonok elé.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben