Milyen zsiradékon főzzünk vacsorát?

S1/E5
Podcast Zöld Kör
Publikálva 2022. 04. 21.
Vendégek Tóth Andrea
Műsorvezető Petya

A mai műsorban Tóth Andival beszélgettünk a fenntartható háztartási zsiradékokról. Kókuszzsír, sertészsír és egyéb állati eredetű zsiradékok; napraforgóolaj, pálmaolaj és egyéb ínyenc salátaolajok is előkerültek a polcról az adás alatt.

A témától kissé elkanyarodva körbejártuk a fenntarthatóság "kellemes mellékhatásait", az anyagi vonzat kérdését és a hulladékanalízist is, személyes tapasztalatok és történetek keretében. Végül arra jutottunk, hogy a zero waste alapelveire támaszkodva (refuse, reuse) gyakorlatilag bármilyen fenntarthatósági kérdés eldönthető.

--:--
--:--

Podcastről

Gondolkoztál már azon, hogy mitől lehetne jobb az életed? Érdekel a fenntarthatóság és a környezetvédelem és te is tennél valamit ennek érdekében? Te is szeretnéd gyermekedet egészségesebb és zöldebb világban látni felnőni? Akkor itt a helyed!

Semmi zöldség! A Zöld Kör egy értelmes beszélgetős műsor, ahol a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az élhetőbb jövő kérdéseit feszegetjük a téma szakértőivel, valamint a műsor házigazdáival, Huber Anikóval és Márton Ferenccel, akik a Nuxon képviseletében ültek a mikrofonok elé.