Szelektív hulladékgyűjtés

S2/E4
Podcast Zöld Kör
Publikálva 2023. 04. 20.
Vendégek Tóth Andi
Műsorvezető Petya

Mi a gond a szelektív hulladékgyűjtéssel? A hulladékokat egyrészt kezelni (válogatni, szállítani, feldolgozni) kell, ami erőforrásokat igényel, másrészt a nem megfelelően tárolt hulladékok további környezetszennyezést okoznak például a mikroműanyagok problémájához hasonlóan. Tehát az a legjobb lehetőség, hogy minél kevesebb szemetet termeljünk, és ebből amit csak lehet, hasznosítsunk újra. Hogy egyéni szinten mit tudunk tenni a probléma megoldására: milyen a kukánk tartalma, ebből mit és hogyan tudunk kiküszöbölni, és hogyan tudjuk NEM megvásárolni a szemetet - erről szól az epizód Háztartásom hulladék nélkül - Tóth Andival.

--:--
--:--

Podcastről

Gondolkoztál már azon, hogy mitől lehetne jobb az életed? Érdekel a fenntarthatóság és a környezetvédelem és te is tennél valamit ennek érdekében? Te is szeretnéd gyermekedet egészségesebb és zöldebb világban látni felnőni? Akkor itt a helyed!

Semmi zöldség! A Zöld Kör egy értelmes beszélgetős műsor, ahol a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az élhetőbb jövő kérdéseit feszegetjük a téma szakértőivel, valamint a műsor házigazdáival, Huber Anikóval és Márton Ferenccel, akik a Nuxon képviseletében ültek a mikrofonok elé.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben