Fokhagymás sült oldalas
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-10-12

Vendégünk

Leírás

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:
1kg sertésoldalas
1 brutál nagy fej fokhagyma
ízlés szerint só és bors
1 nagy adag mangalicazsír
2 felesnyi erdélyi szilva

A sertésoldalast vágjuk darabokra, én úgy szoktam, hogy legalább 2 csont legyen benne. Sózzuk és borsozzuk be, majd tegyük félre egy kicsit. Addig pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, majd szúrjuk a húsok közé. Kend ki a tepsit a mangalicazsírral jó vastagon, helyezd bele az előbb befűszerezett oldalasokat a fokhagymával, kicsit igazgasd el, és mehet a sütőbe 220 fokon. Kb fél óráig süljön úgy, hogy egyszer megforgattad a húsokat. Ha ezzel megvagy, akkor vedd ki a tepsit a sütőből. Fontos, hogy a tepsit egy vastag konyharuhával vedd ki és úgy nem égeted meg magadat. Önts a húsok közé egy kevés vizet, fedd le alufóliával és tedd vissza a sütőbe még egy jó órára 190 fokon, hogy finom puhára süljön! Köretként hagymás törtkrumplit ajánlunk. Jó étvágyat!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

2

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Fokhagymás sült oldalas
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-10-12

Vendégünk

Leírás

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:
1kg sertésoldalas
1 brutál nagy fej fokhagyma
ízlés szerint só és bors
1 nagy adag mangalicazsír
2 felesnyi erdélyi szilva

A sertésoldalast vágjuk darabokra, én úgy szoktam, hogy legalább 2 csont legyen benne. Sózzuk és borsozzuk be, majd tegyük félre egy kicsit. Addig pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, majd szúrjuk a húsok közé. Kend ki a tepsit a mangalicazsírral jó vastagon, helyezd bele az előbb befűszerezett oldalasokat a fokhagymával, kicsit igazgasd el, és mehet a sütőbe 220 fokon. Kb fél óráig süljön úgy, hogy egyszer megforgattad a húsokat. Ha ezzel megvagy, akkor vedd ki a tepsit a sütőből. Fontos, hogy a tepsit egy vastag konyharuhával vedd ki és úgy nem égeted meg magadat. Önts a húsok közé egy kevés vizet, fedd le alufóliával és tedd vissza a sütőbe még egy jó órára 190 fokon, hogy finom puhára süljön! Köretként hagymás törtkrumplit ajánlunk. Jó étvágyat!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

2

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Előző részek

Tüttyölt ratyli

S1-E13

Meghallgatom

Sertéspörkölt rácosan

S1-E12

Meghallgatom

Tejfölös gombapaprikás

S1-E11

Meghallgatom

Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra

S1-E10

Meghallgatom

Tarhonyás-tojásos lecsó bográcsban

S1-E9

Meghallgatom

Mexikói chillis bab

S1-E8

Meghallgatom

Zsíros máró

S1-E7

Meghallgatom

Fokhagymás sült oldalas

S1-E6

Meghallgatom

Zöldséges Rizseshús

S1-E5

Meghallgatom

Tepsis Borda

S1-E4

Meghallgatom

Tepertőkrémes Fáklya Pogácsa

S1-E3

Meghallgatom

Medvehagymás Burgonyakrémleves

S1-E2

Meghallgatom

Fehérboros csirkecomb hagymás törtkrumplival

S1-E1

Meghallgatom