Fokhagymás sült oldalas
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-10-12

Vendégünk

Leírás

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:
1kg sertésoldalas
1 brutál nagy fej fokhagyma
ízlés szerint só és bors
1 nagy adag mangalicazsír
2 felesnyi erdélyi szilva

A sertésoldalast vágjuk darabokra, én úgy szoktam, hogy legalább 2 csont legyen benne. Sózzuk és borsozzuk be, majd tegyük félre egy kicsit. Addig pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, majd szúrjuk a húsok közé. Kend ki a tepsit a mangalicazsírral jó vastagon, helyezd bele az előbb befűszerezett oldalasokat a fokhagymával, kicsit igazgasd el, és mehet a sütőbe 220 fokon. Kb fél óráig süljön úgy, hogy egyszer megforgattad a húsokat. Ha ezzel megvagy, akkor vedd ki a tepsit a sütőből. Fontos, hogy a tepsit egy vastag konyharuhával vedd ki és úgy nem égeted meg magadat. Önts a húsok közé egy kevés vizet, fedd le alufóliával és tedd vissza a sütőbe még egy jó órára 190 fokon, hogy finom puhára süljön! Köretként hagymás törtkrumplit ajánlunk. Jó étvágyat!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

35

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Fokhagymás sült oldalas
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-10-12

Vendégünk

Leírás

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók:
1kg sertésoldalas
1 brutál nagy fej fokhagyma
ízlés szerint só és bors
1 nagy adag mangalicazsír
2 felesnyi erdélyi szilva

A sertésoldalast vágjuk darabokra, én úgy szoktam, hogy legalább 2 csont legyen benne. Sózzuk és borsozzuk be, majd tegyük félre egy kicsit. Addig pucoljuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra, majd szúrjuk a húsok közé. Kend ki a tepsit a mangalicazsírral jó vastagon, helyezd bele az előbb befűszerezett oldalasokat a fokhagymával, kicsit igazgasd el, és mehet a sütőbe 220 fokon. Kb fél óráig süljön úgy, hogy egyszer megforgattad a húsokat. Ha ezzel megvagy, akkor vedd ki a tepsit a sütőből. Fontos, hogy a tepsit egy vastag konyharuhával vedd ki és úgy nem égeted meg magadat. Önts a húsok közé egy kevés vizet, fedd le alufóliával és tedd vissza a sütőbe még egy jó órára 190 fokon, hogy finom puhára süljön! Köretként hagymás törtkrumplit ajánlunk. Jó étvágyat!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

35

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Előző részek

Tüttyölt ratyli

S1-E13

Meghallgatom

Sertéspörkölt rácosan

S1-E12

Meghallgatom

Tejfölös gombapaprikás

S1-E11

Meghallgatom

Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra

S1-E10

Meghallgatom

Tarhonyás-tojásos lecsó bográcsban

S1-E9

Meghallgatom

Mexikói chillis bab

S1-E8

Meghallgatom

Zsíros máró

S1-E7

Meghallgatom

Fokhagymás sült oldalas

S1-E6

Meghallgatom

Zöldséges Rizseshús

S1-E5

Meghallgatom

Tepsis Borda

S1-E4

Meghallgatom

Tepertőkrémes Fáklya Pogácsa

S1-E3

Meghallgatom

Medvehagymás Burgonyakrémleves

S1-E2

Meghallgatom

Fehérboros csirkecomb hagymás törtkrumplival

S1-E1

Meghallgatom