Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-10-13

Vendégünk

Leírás

1 kg burgonya
negyed kiló liszt
egy darabka szalonna (250 g)
fél kg juhtúró
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 tojás
só ízlés szerint

A burgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le apróra! A kiengedett levét nyomkodjuk ki, üssük rá a tojást, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Ha egy nokedli állagú tésztát kaptunk, akkor remek munkát végeztünk. Eddig. Most tegyünk oda főni egy lábos sós vizet!
Szóval szaggasd ki a nokedlit a forrásban lévő vízben és amikor feljött a víz tetejére, akkor nem meghalt, hanem az már jó. Pirítsd le a szalonnát, ha kész vedd ki a serpenyőből és tedd félre egy kis tálba.
A tűzön lévő kisült zsírba pirítsd meg a hagymát, add hozzá a tejfölt és a túrót és a nokedli vízéből adj hozzá egy keveset! Keverd össze jól, majd add hozzá a leszűrt nokedlihoz! Kavard össze az egészet és a sült szalonnával a tetejét és már tálalhatod is.
Ijeszd meg a tányérod egy kis tejföllel és ezzel máris jó étvágyat kívánunk neked!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

3

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-10-13

Vendégünk

Leírás

1 kg burgonya
negyed kiló liszt
egy darabka szalonna (250 g)
fél kg juhtúró
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 tojás
só ízlés szerint

A burgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le apróra! A kiengedett levét nyomkodjuk ki, üssük rá a tojást, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Ha egy nokedli állagú tésztát kaptunk, akkor remek munkát végeztünk. Eddig. Most tegyünk oda főni egy lábos sós vizet!
Szóval szaggasd ki a nokedlit a forrásban lévő vízben és amikor feljött a víz tetejére, akkor nem meghalt, hanem az már jó. Pirítsd le a szalonnát, ha kész vedd ki a serpenyőből és tedd félre egy kis tálba.
A tűzön lévő kisült zsírba pirítsd meg a hagymát, add hozzá a tejfölt és a túrót és a nokedli vízéből adj hozzá egy keveset! Keverd össze jól, majd add hozzá a leszűrt nokedlihoz! Kavard össze az egészet és a sült szalonnával a tetejét és már tálalhatod is.
Ijeszd meg a tányérod egy kis tejföllel és ezzel máris jó étvágyat kívánunk neked!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

3

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Előző részek

Tüttyölt ratyli

S1-E13

Meghallgatom

Sertéspörkölt rácosan

S1-E12

Meghallgatom

Tejfölös gombapaprikás

S1-E11

Meghallgatom

Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra

S1-E10

Meghallgatom

Tarhonyás-tojásos lecsó bográcsban

S1-E9

Meghallgatom

Mexikói chillis bab

S1-E8

Meghallgatom

Zsíros máró

S1-E7

Meghallgatom

Fokhagymás sült oldalas

S1-E6

Meghallgatom

Zöldséges Rizseshús

S1-E5

Meghallgatom

Tepsis Borda

S1-E4

Meghallgatom

Tepertőkrémes Fáklya Pogácsa

S1-E3

Meghallgatom

Medvehagymás Burgonyakrémleves

S1-E2

Meghallgatom

Fehérboros csirkecomb hagymás törtkrumplival

S1-E1

Meghallgatom