Medvehagymás Burgonyakrémleves
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-04-13

Vendégünk

Leírás

Hozzávalók 4 személyre:

  3 jó nagy burgonya
1 csokor medvehagyma
2 dl főzőtejszín
fél liter leves alap lé vagy ennek híján leveskocka
leves gyöngy

bors

  Elkészítés:

  A tavaszi természet első legnagyobb ajándéka a medvehagyma. Ha van rá lehetőséged markolj belőle az erdőben vagy a patakparton, ha nincs, akkor sincs semmi baj, a zöldségesnél biztosan beszerezheted. Ha ezzel megvagy kezd azzal, hogy durvára összetöröd, a burgonyákat megtisztítod és apró kockákra vágod, majd enyhén sós vízben megfőzöd. Mármint a burgonyát. Szűrd le ha kész és a medvehagymával együtt  tedd bele egy tálba és botmixerrel zúzd össze! Öntsd rá a leves alap levét, ha ez éppen nincs kéznél, akkor egy fél liter forró vízbe dobj bele két leveskockát és azt öntsd hozzá! Egy szép zöld híg levet kell, hogy kapj. Ha ez megvan, akkor folyamatos kavargatás mellett add hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózd és borsozd és amint rottyan egyet és bekrémesedett, akkor már tálalhatod is. Merj belőle a tányérodba és szórd bele a leves gyöngyöt, amit szeretett nyugdíjas nagymamáink csak csörgős tésztának neveznek. Jó étvágyat!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

19

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Medvehagymás Burgonyakrémleves
Gasztronómia | Ételek - Műsorvezető: Fáklya Rádió - 2020-04-13

Vendégünk

Leírás

Hozzávalók 4 személyre:

  3 jó nagy burgonya
1 csokor medvehagyma
2 dl főzőtejszín
fél liter leves alap lé vagy ennek híján leveskocka
leves gyöngy

bors

  Elkészítés:

  A tavaszi természet első legnagyobb ajándéka a medvehagyma. Ha van rá lehetőséged markolj belőle az erdőben vagy a patakparton, ha nincs, akkor sincs semmi baj, a zöldségesnél biztosan beszerezheted. Ha ezzel megvagy kezd azzal, hogy durvára összetöröd, a burgonyákat megtisztítod és apró kockákra vágod, majd enyhén sós vízben megfőzöd. Mármint a burgonyát. Szűrd le ha kész és a medvehagymával együtt  tedd bele egy tálba és botmixerrel zúzd össze! Öntsd rá a leves alap levét, ha ez éppen nincs kéznél, akkor egy fél liter forró vízbe dobj bele két leveskockát és azt öntsd hozzá! Egy szép zöld híg levet kell, hogy kapj. Ha ez megvan, akkor folyamatos kavargatás mellett add hozzá a tejszínt, ízlés szerint sózd és borsozd és amint rottyan egyet és bekrémesedett, akkor már tálalhatod is. Merj belőle a tányérodba és szórd bele a leves gyöngyöt, amit szeretett nyugdíjas nagymamáink csak csörgős tésztának neveznek. Jó étvágyat!

Podcastről

Hallgasd nálunk!

19

Ha szeretnéd le is töltheted!

Letöltés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Nem szeretnél lemaradni?

A feliratkozáshoz kérjük jelentkezz be.

Előző részek

Tüttyölt ratyli

S1-E13

Meghallgatom

Sertéspörkölt rácosan

S1-E12

Meghallgatom

Tejfölös gombapaprikás

S1-E11

Meghallgatom

Juhtúrós sztrapacska Fáklya módra

S1-E10

Meghallgatom

Tarhonyás-tojásos lecsó bográcsban

S1-E9

Meghallgatom

Mexikói chillis bab

S1-E8

Meghallgatom

Zsíros máró

S1-E7

Meghallgatom

Fokhagymás sült oldalas

S1-E6

Meghallgatom

Zöldséges Rizseshús

S1-E5

Meghallgatom

Tepsis Borda

S1-E4

Meghallgatom

Tepertőkrémes Fáklya Pogácsa

S1-E3

Meghallgatom

Medvehagymás Burgonyakrémleves

S1-E2

Meghallgatom

Fehérboros csirkecomb hagymás törtkrumplival

S1-E1

Meghallgatom