Hozzávalók 4 személyre:
fél kiló tarja
liszt
só
bors
1 nagy pohár tejföl
pár csemegeuborka
egy darabka sajt
1 hideg sör
Elkészítés:
A tarját ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, besózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon serpenyőben elősütjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük a tarja szeleteket kicsit pihenni. Közben vegyük elő a hideg sört és kortyoljunk belőle egy nagyot! Ha ezzel is megvagyunk, akkor a csemegeuborkákat szeleteljük fel és keverjük össze a tejföllel némi uborkalé hozzáadásával. Ezt tegyük rá a tepsiben pihenő hússzeletekre, szórjunk rá reszelt sajtot és 180 fokon addig süssük, amíg szép pirult nem lesz a tetején a sajt! Köretként petrezselymes burgonyát ajánlunk. Jó étvágyat!