A 440 millió éves emberi lábnyom

Nagyon sok időn kívüli tárgyra annyit mondanak a tudósok, kutatók, régészek, hogy pusztán csak a talajrétegek mozgása miatt a rétegek „összecsúsztak", így a tárgyak is olyan rétegekbe kerültek bele, ahol valójában nem is voltak. Bizonyos leletekre ezt még rá is lehetne fogni, de a most következő legbizarrabb oopartra aligha.

1953 nyarán a családjával kirándult William J. Meister az Utah állambeli Antelope Springs térségben. A férfi megkövesedett maradványokat gyűjtött, többek közt trilobitákat is (a trilobita egy ősrák, mely 500 millió évvel ezelőtt nyüzsgött az ősóceánokban és mocsarakban). Természetesen Meister egy kis kalapáccsal indult el, hátha talál egy újabb gyöngyszemet gyűjteményébe. Ezen a napon olyan dolgot fedezett fel, mely minden eddigit túlszárnyalt.

Felesége és lánya észrevette az egyik sziklán, hogy egy megkövesedett "valami" található. Meister neki állt kalapálni, majd ahogy leváltak a sziklarétegek döbbenet ült ki arcára: egy emberi láblenyomatra lelt, ráadásul egy hegyes orrú cipőét! Még a cipő varratok nyoma is jól kivehetőek voltak. A sarok lenyomata is mélyebben volt, mint a lábujjaknál, egyértelműen az illető testsúlya miatt. Azonban itt jön a bökkenő: a bal láb cipősarka egy trilobitára lépett rá, amelynek maradványai a lábnyommal együtt kövesedett meg, tehát nem talajcsúszás eredménye!

Az oopart bejárta az államot, a geológusok megállapították, hogy kétség kívül a kambrium korból származik a kövület. De kinek a cipő lenyomata maradt meg 440 millió évvel ezelőtt? A primitív ember még nem hordott semmiféle cipőt, még szandált sem, csak 25 ezer évvel ezelőtt kezdték el készíteni a kezdetleges lábbeliket. Itt a csalás teljes mértékben kizárható és számtalan teória született ezzel az érdekfeszítő lelettel kapcsolatban.

Egyesek szerint léteznek időutazók és valaki visszament több millió évvel ezelőttre, hogy tanulmányozza az akkori élővilágot. Valaki úgy gondolja, hogy földönkívüliek jártak a bolygónkon. Ők sokkal hamarabb fejlődtek ki, mint az ember, elértek egy magas technikai szintet és akárcsak mi, elindultak a kozmoszba, hogy új világokat fedezzenek fel, így jutottak el a Földre. Míg megint mások azt állítják, hogy a darwinizmus már nem állja meg a helyét, az ember sokkal hamarabb megjelent a Földön, mint azt most gondoljuk és léteztek ősi civilizációk, amik azonban már rég elpusztultak és a tenger fenekén pihennek valahol...

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben