Tudatos diskurzus Horányi Ágival

Aligha van ennél aktuálisabb beszélgetés, mint amit Horányi Ágnesnek köszönhetünk. Jógáról, eltávolodásról és önmagunkhoz való visszatalálásról lesz szó.

20 évnyi kőkemény, pörgős, a Wall Street farkasait is meghazudtoló pénzügyi és business világból csöppent a jóga, a befelé figyelés, az önmagunkra szánt minőségi idő világába Ági. Történt mindez úgy, hogy született egy kislánya és az anyasággal járó teendők, egészen megváltoztatták a fókuszt, belső világát, át- és újraértékelődött benne a fontossági sorrend és elfordult a korábbi területtől, melyben addig komolyan és sok erőfeszítéssel tevékenykedett.

 Előtte addig nem foglalkozott jógával, sőt, mivel dinamikus területről érkezett, az járta át a mindennapjait, így a szabadidejében is jobban a dinamikus mozgásformákban vett részt. Az anyaság éppen ezért egy lelassulással is járt, melyben a jóga segítette az ehhez kapcsolódó belső érési folyamatok megélésében és önmaga összerakásában.

Bevallása szerint, a jógában éppen azt találta meg, ami számára abban a 20 évben egészében hiányzott: az én-t. A mókuskerékből kiszakadást nem tudta azonnal véghez vinni, folytonosságot kellett bevezetnie, mert mint elmondta, ha valaki ennyi időn keresztül, ilyen nagy terhelésnek, stressznek van kitéve, az azonnali váltással bizony elvonási tünetei lesznek. Egészen egyszerűen a szervezet hozzászokik a tempóhoz és a lassulás egyenlő egy folyamatosan forgó kerék azonnali megállásával: ami nem sokaknak tesz jót.

A stressz, mint az élet mozgatórugója pedig a jelenlegi helyzetünket is új megvilágításba helyezi, szerinte kaptunk egy lehetőséget, hogy kiszakadjunk ebből a mókuskerékből és kicsit körülnézzünk magunk körül, honnan hová jutottunk, és ahova eljutottunk az boldoggá tesz-e?

A felismerés és önvallomás persze kimondottan fontos ebben a folyamatban, de ne ijedjünk meg akkor sem, ha úgy érezzük eltávolodtunk magunktól, hiszen ez az eltávolodás, az ebben az időben való tapasztalat és tapasztalás, majd a boldogító visszatalálás az élet legtermészetesebb folyamata.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben