A Gorg & Benzol nyerte meg az Öröm a zene tehetségkutató döntőjét

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat idei évada is óriási meglepetéseket okozott, rengeteg elismerés és örömkönny is kísérte a fordulókat, de leginkább a döntőt. Idén különlegesség volt, hogy a Kárpát-medence legjobb fiatal zenészei mérhették össze tudásukat.

Az október mindig különleges hónap és nem feltétlenül az új bor és a szüreti mulatságok miatt, sokkal inkább azért, mert mindig ilyenkor rendezik meg az Öröm a zene tehetségkutató sorozat döntőjét. Maga a program arról híres, hogy egy egész éves verseny regionális fordulóiból kerülnek ki azok a legjobb fiatal zenészek, akik ezen a jeles alkalmon két napon keresztül mérhetik össze tudásukat számos élőzenei stílusban egy igen komoly szakmai zsűri előtt.

A döntéshozók között helyet foglalt Major Eszter Artisjus-díjas szövegíró, Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus és zenész, Andrásik Remó az Öröm a zene igazgatója, Cselőtei László az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője, valamint Nagy Szabolcs PR szakember és zenei újságíró. A zsűrinek egyáltalán nem volt könnyű dolga, hiszen a fiatal tehetségek profizmusára nem találnánk megfelelő szinonimát, szerencsére egybehangzó véleményeket követően az idei évad győztesének a Gorg & Benzol zenekart hozták ki és ítélték oda a Hangfoglaló Programon négymillió forintos fődíját és támogatását.

További díjak is gazdára találtak, az év felfedezettje 2023-ban a Boyongó zenekar lett és Újfalusi Gábor-díjat vihetett haza magával az A Flirt, a Crescendo Selecta, a Kiss zenészek és a Visionless Humanity is, amelyet kimagasló zenei tehetségük miatt érdemeltek ki.

Ezen kívül az Öröm a zene döntőjéről tovább mehetett a Hangfoglaló Program élő meghallgatására a Csikk, a Butterbros, a K-Moringa, a Liana, a Szaffi, a The Microwaves, a The O2's és a Trampúr. Ők már biztosan bejutottak azon esélyes zenekarok közé, ahonnan majd 15 formációt emel ki a szakmai grémium, hogy 2,5, illetve 4 millió forint közötti támogatásban részesülhessenek zenei pályájuk beindítása céljából.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben