A magas székek nem csak a bárokban mutatnak jól

A magas székek kedveltségének titka abban rejlik, hogy kényelmes ülőhelyet biztosítanak a magasabb felületek mellett, ezáltal segítenek kihasználni a rendelkezésre álló teret. Egyaránt szolgálhatnak hétköznapi étkezésekhez, társasági eseményekhez vagy éppen pihenéshez, miközben stílusosan egészítik ki a belső vagy külső tereket.

Ezért szeretjük a magas székeket

A magasított ülőhelyek legfőbb funkciója, hogy olyan ülőalkalmatosságot biztosítsanak, amelyet kifejezetten magasabb felületekhez, például pultokhoz, bárasztalokhoz vagy épp egyedi kialakítású reggeliző- vagy konyhaszigetekhez terveztek. Összeszedtünk néhány területet, ahol érdemes ilyen ülőalkalmatosságokban gondolkodni. 

  • A modern konyhákban, ahol gyakran találhatók pultok vagy konyhaszigetek, a magas székek ideálisak. Ezek lehetővé teszik, hogy az emberek kényelmesen üljenek a konyhapultnál, miközben étkeznek, dolgoznak vagy beszélgetnek. A konyhaszigeteknél különösen praktikusak, ahol a hagyományos étkezőszékek túl alacsonyak lennének.

  • A magas székek régóta szorosan kötődnek a vendéglátóiparhoz, különösen a bárokhoz és pubokhoz. Itt lehetővé teszik a vendégek számára, hogy kényelmesen üljenek a bárpultoknál, miközben rendelnek és fogyasztanak. Ezek a székek általában karcsúbb kialakításúak, hogy maximálisan kihasználják a helyet, és könnyű mozgatásuk lehetővé teszi, hogy a pult körül több ember is elférjen.

  • Nem csak a konyhákban vagy bárokban találkozunk magas székekkel, hanem egyre több közösségi térben is, például kávézókban, coworking irodákban vagy lounge-okban. Ezek a helyek arra szolgálnak, hogy az emberek kényelmesen üljenek egy magasan elhelyezkedő asztalnál vagy pultnál, miközben dolgoznak, társalognak vagy étkeznek.

  • A magas ülőalkalmatosságok kiváló választások olyan rendezvényekhez és eseményekhez, ahol fontos a hely gazdaságos kihasználása. Például koktélpartikon vagy szabadtéri rendezvényeken a magas székek lehetővé teszik, hogy a vendégek kényelmesen üljenek, miközben az eseményen beszélgetnek vagy italt fogyasztanak.

Különböző anyagokból készülhetnek a magas székek

Az anyag kiválasztása nemcsak a megjelenésre, hanem a szék tartósságára és kényelmére is hatással van, attól függően, hogy milyen stílusú és funkciójú székre van szükség.

A fából készült magas székek klasszikus megjelenésük és választékos stílusuk miatt minden lakásban elhelyezhetők. A fa természetessége és melegsége miatt sokan választják ezt az anyagot, különösen a rusztikus vagy hagyományos belső terekben. A fém magas székek modern és indusztriális stílusú környezetekben népszerűek.

Ezek a székek könnyen tisztíthatók és tartósak, ami különösen fontossá teszi őket a vendéglátóiparban vagy közösségi helyeken, de ugyanezen ok miatt nem igazán jó sokáig ülni rajtuk. A kárpitozott változatok már sokkal kényelmesebbek, mivel puha ülőfelületük és háttámlájuk van. Ezeket gyakran használják otthonokban, különösen, ha hosszabb ideig kellene kényelmesen ülni. 

A műanyag magas székek könnyűek, könnyen tisztíthatók és gyakran olcsóbbak is, mint a fa vagy fém társaik. A műanyag könnyű színezhetősége miatt szinte a teljes palettát lefedik a gyártók, ezért széles színválasztékban kaphatók, így modern és színes enteriőrökben is jól mutatnak, bár kevésbé tartósak, mint a hagyományos anyagokból készült változatok. 

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben