A Radzeer nem egy Rejtő-regény

A 2000-es éveket megelőző időszakba kanyarodunk vissza, hogy némi kamasz- és fiatalkori nosztalgiával tegyünk pontot ennek a januári napnak a végére, bemutatva közben a Radzeer zenekart.

Nem megyünk tovább, mint a '90-es évek vége, ahol pár srác a szobában zenélgetve tervezget nagyra törő zenei álmokat. Talán nem is kell bemutatnunk ezt az ismerős érzést, mikor fiatalkori hévvel a szoba négy fala közt a világ meghódítására indulunk. A tervekből aztán megszületett az Awake nevű banda, mellyel kezdetét vette az útkeresés, a tagcserék után azonban kialakult a keménymag, egy egészen a mai napig tartó baráti társaság, mely aztán a Radzeer megingathatatlan, stabil alapját is adta.

A Radzeer elődjéül szolgáló Awake egy demo lemez és megannyi koncert után aztán egy hosszabb szünetet tartott, egészen 2014-ig, amikor is újradefiniálódott az ifjúkori vágy és megalakult a már sokat emlegetett Radzeer. Alapjába véve egy budapesti rockzenekarról van szó, nyers hangzásvilággal, tűpontos és igényes magyar szövegekkel, klasszikus rockzenei felállással, mindezt a lehető legkevesebb máz és sallang nélkül, pusztán őszintén.

Saját stúdiómunkával készült anyaguk Az ünnepelt sztár című lemez, melynek dalai rendre a koncertek vissza-visszatérő ismerősei. És ami egyértelműen, kérdés nélkül anélkül is érezhető, mielőtt még a banda a húrok közé csapna, hogy a zenekart egyértelműen a zene szeretete és az alkotás öröme tartja életben és folyamatos változásban, megújulásban, ennek bizonyítására pedig keresve sem találnánk jobb, ideillő mondatot, mint a sajátjukét:

"Mert a zene az örök szerelem, kötöttségek és felesleges kompromisszumok nélkül." 

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben