A színház és ami mögötte van Vági Eszterrel

A papíron száradó szavaktól a színpadig. Vági Eszter dráma- és színházpedagógus mesélt nekünk.

Kisgyerekkortól kezdve nagyon érdeklődött a színház iránt. 9 évesen látta Moliére Az úrhatnám polgár című darabját, mely akkora hatással volt rá, hogy konkrét elhatározása lett a színházi szakmában való elhelyezkedés.

Útkereséséhez hozzátartozik egy latin tanári végzettség megszerzése is, mely talán a mai világban tényleg nem mondható mindennapinak, de ennek tetejébe még évekig tanította is a nyelvet, minek után végül egy drámapedagógiai képzésbe bekapcsolódva, később pedig színháztudományi képzést is elvégezve kanyarodott vissza a színházi elhatározásához.

Drámapedagógusként iskolákban és művészeti iskolákban is megannyi korosztállyal tevékenykedett, végül úgy hozta az élet, hogy a Katona József Színháznál színházpedagógusi lehetőséget kapott, aminek keretében mai napig művészetközvetítői tevékenységet végez nap, nap után. 

Végh Ildivel vezetett Behívó elnevezésű színházpedagógiai programjukban munkatársként 7 éves kortól invitálják a színház és a színpadon megszülető darabok világába. Aligha lehetne szebb lekerekítése eddigi munkájának, minthogy megtalált hivatásával a fiatalabb korosztálynak enged betekintést és nyújt inspirációt a színház szakma iránt.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben