A világ legelső UFO találkozói - Azok az 50-es évek...

Minden évben megrendezésre kerülnek a világ számos országaiban konferenciák és kongresszusok azok számára, akik az ufók, és más paranormális jelenségek iránt érdeklődnek. De miért szükségesek ezek a rendezvények?

Az egész természetesen az ötvenes években kezdődött, amikor már rendszeresen láttak ufókat a világ minden táján. Az Amerikai Egyesült Államokban viszont olyan emberek kerültek az érdeklődés középpontjába, akik kapcsolatot teremtettek az ufók utasaival, azaz a földönkívüliekkel. Ők voltak a kontaktok. Az egyik ilyen leghíresebb személy George Van Tassel volt, akinek a világ legelső ufó találkozóját köszönhetjük.

Tassel 1910-ben született Ohióban és jómódú családból származott. Húsz évesen már pilótaengedélyt szerzett magának, és a Kaliforniában élő nagybácsijához költözött, akinek volt egy garázsüzeme is. Itt találkozott egy Frank Critzer nevű férfival, akit igencsak furcsa és magányos illetőnek tartottak, ugyanis azt állította, hogy az Óriás sziklánál (Giant rock) dolgozik egy bányában és egyedül él.

Az Óriás szikla egy nagy, szabadon álló szikla a helyi sivatagban és magassága elérte a 7 métert is. Ennek tövében alakította ki otthonát Frank, ráadásul a föld alatt! A férfi végül egy dinamitrobbanás következtében elhunyt. Van Tassel ekkor úgy döntött, hogy egy szerződés keretén belül kibérli a helyet és a közelében még egy repülőgép kifutópályát is üzemeltetni fog, aminek neve Giant Rock Airport lett. 1953-ban, egy nyugalmas éjszakán Tassel arra ébredt fel, hogy egy alak áll az ágyánál. Solgandának mutatkozott be, aki a Vénusz bolygóról érkezett a Földre, és megkérte a férfit, hogy kövesse őt a repülő csészealjához.

Az otthonától száz méterre egy ragyogó, fénylő űrhajó volt látható, amire meginvitálták. A hajón az idegen lény egy tervrajzot mutatott neki, amin egy különleges épületszerkezet volt látható, és az Integratron nevet viselte. Az elkövetkezendő 25 évben Tassel azon fáradozott, hogy ezt megépítse. Ezek az alapok fektették le George van Tassel hírnevét. Ekkor úgy gondolta, hogy rendezni kellene egy eseményt, ahová meghívhatná azokat az embereket, akik hozzá hasonló dolgokat éltek át és elmondhatnák ezt személyesen a nagyközönségnek. Így hát 1953-tól kezdődően minden évben megszervezte a sivatagban az Óriás Szikla Űrhajós Egyezményt (Giant Rock Spacecraft Convention). Olyan híres kapcsolattartók is beszéltek a szikla tövénél kialakított pódiumon, mint Orfeo Angelucci, Daniel Fry, Howard Menger és még sokan mások. Az érdeklők szabadon leparkolhattak autójukkal, kempingezhettek és sátrazhattak a területen, ugyanis Tassel egy centet sem kért el tőlük. Akik pedig repülőgéppel érkeztek, azok számára ott volt a korábban említett kifutópálya is.

Az elhunyt Frank földalatti otthonát beszélgető-és olvasószobának rendezték be. Voltak, akik az üzleti lehetőségeket látták meg a rendezvényben: számtalan árus kínálta ufó mintájú nyakkendőjét, pólóját, kitűzőjét, és természetesen a könyvek sem maradhattak el. Kiállításra kerültek az éppen aktuális leghíresebb ufó fotók is. Az este folyamán alkalom nyílt csillagnézésre, távcsövezésre és ufó keresésre, mert a sivatagban kevés volt a fényszennyezés, így tiszta volt az égbolt.

A helyszínre kilátogattak természetesen kormányügynökök, a légierő emberei és természetesen a sajtó is – köztük a LIFE magazin, akik több száz fotót készítettek. 1959-ben a rendezvényt tízezer ember látogatta meg! Aztán 1978-ban George Van Tassel elhunyt, az Integratron nem készült el, és ezzel együtt a találkozók is megszűntek.

Mára az óriás szikla kettétört, amit a helyi indiánok még 1921-ben megjósoltak. Az ’50-es években még Buck Nelson kontakta rendezett találkozókat Missouriban található farmján, egészen 1965-ig. Nem csak hírességek, de odalátogató hétköznapi emberek is felszólalhattak.

Buck szintén találkozott földönkívüliekkel, és azt mondta, hogy földalatti bázisaik vannak a Naprendszer bolygóin. Aztán 1969-ben, mikor már megannyi ufókutató szervezet alakult meg, ezeket a konferenciákat nem a szabadban, hanem épületekben tartották meg, köztük a világhírű, máig aktív MUFON is. 

Hasonló témákkal találkozhatsz még híreink között a Paranormális menüben, valamint élőben a keddi ParaSpiri műsorunkban is. Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!    

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben