Élet-képek Dobosi Zsuzsi festővel

Tágan értelmezzük manapság azt a szót a művészetben, hogy festészet. De mit mond róla egy tényleges festőművész?

Dobosi Zsuzsa festő volt a vendégünk, akit Shanna néven ismerhet a művészközönség és akinek egyedi stílusa könnyen felismerhető még a tapasztalatlan szemnek is. Az eklektikus és figyelemfelkeltő alkotásaiban fontos szerep jut a nőiességnek, a női létnek, a feminizmus értékrendjének és amelyek az önkifejezés tükrén keresztül elevenednek meg.

A népművészi vonalat már családjától örökölte, ebben nőtt fel, így a művészetben, az alkotásban való önkifejezés már egészen fiatal korától kezdve az élete szerves részét képezte. Bölcsész végzettségével eleinte újságíróként dolgozott, majd külföldi tapasztalatai és az ott megélt nyelvi korlátok hatására egy mindenki számára érthető művészet felé fordult, hogy kifejezze önmagát, ekkor kezdte megtanulni a festőművészet csínyját-bínyját.

Az általa megfestett pillanatokból, képeiből csupán egy-egy van, hiszen nem készül belőlük nyomat, így munkája valóban egyedülálló és mondhatni megismételhetetlen, mindamellett, hogy művészként is önazonos és hiteles.

És a régi mondás valóban tartja magát: egy kép többet mond ezer szónál, akár a műkedvelőről, akár az alkotóról legyen szó, mindenképpen érdemes egynél jóval több pillantást vetni Shanna képeire, mert megtorpanásra és elmélkedésre buzdítanak.

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben