Fáklyával a Pokolban - Akela

Klasszikus zenekartörténelem egy farkashorda zenekar történetén keresztül. Alászálltunk a Pokolba az Akelával.

1990 augusztusában, egészen pontosan 24-én alakult meg a farkasfalka, az Akela együttes. Régi motorosok már a pályán, hiszen 30 éves jubileumi bulijukat 2020-ban tartották, nem is akármilyen repertoárral a hátuk mögött.

Először 1998-ban oszlott fel a zenekar, melyet 2002-ben egy újjáéledés követett, hogy újabb lendülettel és művészi inspirációval telítve ugorjanak bele a zenei életbe és csókolják arcon múzsájukat. Ez a tűz egészen 2007-ig tartott, amikor is egy újabb feloszlás tépázta meg a farkasfalkát, ez azonban nem akadályozta meg a 2010-ben tartott 20 éves jubileumi bulit, melyet stílusosan 20 kis bulival ünnepeltek meg.

A '90-es évek legnépszerűbb heavy metal zenekaraként számon tartott együttes, jelenleg 2 éve tartja jelenlegi felállását, amivel a már említett 30 éves jubileumot is szerencsésen megünnepelhették. 12 stúdióalbummal büszkélkedhetnek, melyből 8-at a '90-es évek egymást követő éveiben rögzítettek, de koncertlemezből, korai kori demóalbumból és 2005-ös válogatáslemezből is szemezgethetünk.

Ki gondolta volna, hogy Kipling Dzsungel könyvének farkasalakja, Akela ilyen mélyen beleivódik majd a magyar rocktörténelem kusza, de annál dúsabb és gazdagabb szöveteibe?

A Fáklya Rádióban elhangzott beszélgetést teljes egészében meghallgathatod vagy letöltheted ide kattintva!

Látogass el facebook oldalunkra, tekintsd meg a Fáklya Rádió elképesztően sajátos életét és nyomj nekünk egy like-ot, ha elnyerte a tetszésed!

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben