Gene Simmons már sajnálja, hogy nem dolgoztak együtt a Van Halennel

Zenei berkekben közismert, hogy a Van Halen zenei karrierjének kezdetéhez KISS-kötődés fűződik. Gene Simmons egyszer elvitte a zenekart New Yorkba, hogy készítsen nekik egy demót, végül nem léptek tovább együtt, amit Simmons azóta is sajnál.

Simmons és Stanley egy nemrégiben tartott rendezvényen beszélt a témáról. A történethez tartozik, hogy a KISS Los Angelesben járt egy tévés különkiadás felvétele miatt, és a helyi DJ, Rodney Bingenheimer meghívta őket, hogy nézzenek meg két előadót, akik közül az egyik a Van Halen volt. A műsor után Simmons megosztotta a Van Halennel való együttműködés iránti vágyát, és felajánlotta, hogy leszerződteti őket a menedzsmentjéhez. A dolgok odáig fajultak, hogy Simmons elrepítette a zenekart New Yorkba, hogy felvegyenek egy demót, a dolgok ezen a ponton megálltak.

A rajongókkal beszélgetve Simmons így emlékezett vissza: "Elkövettünk egy nagy hibát, volt egy Van Halen nevű zenekar. A Man of a Thousand Faces, Inc. szerződtette őket. Stanley, ezután elmagyarázta, hogy miért vonakodtak attól, hogy menedzseljék a csapatot. "Azért mondtunk nemet, mert Gene joie de vivre-jének, (ami életszeretetet jelent) része, hogy szeret mindenféle dolgot kinézni és csinálni. Ez néha azt jelenti, hogy vissza kell fogni őt, különösen a zenekar karrierjének elején, amikor a más projektekben való részvétel nagyon ártott volna a zenekarnak"."

Hozzátette: "Nem lehetett úgy hallgatni a Van Halent, hogy ne gondoltad volna, hogy nagyszerűek. A Van Halen nagy áttörése nem sokkal később következett be: a Warner Bros. kezdetben két albumra szóló lemezszerződést ajánlott fel nekik, a debütáló, saját címet viselő albumuk 1978-ban érkezett.

Az elszalasztott lehetőség ellenére mindkét zenekar számára jól alakult a dolog, és mindkét bandát felvették a Rock and Roll Hall of Fame-be.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben