Karácsonyi sláger ZZ Top köntösben

A ZZ Top frontembere, Billy Gibbons is bekapcsolódott az ünnepi hangulatba, és kiadta a "Jingle Bells" saját, egyedi feldolgozását "Jingle Bell Blues" címmel.

A szakállas rocker kezei között a karácsonyi klasszikus új és jellegzetes dallamot kap. Gibbons a maga egyedülállóan grizzle hangján adja elő a közkedvelt éneket, miközben az eredeti szöveget saját szavaival egészíti ki, többek között a "bells on hot rods" és a "drop top sled" sorokkal.

"A biztonság kedvéért bedobtunk néhány hot rod utalást, mert a mi kedvenc szánkónk a lóerős hajtású fajta" - vallotta be a rocker.

"Karácsony táján mindig úgy tűnik, hogy egy tipikus zenegép jobb alsó sarkában, egy tipikus zenegépbárban öt-tíz ünnepi válogatás szerepel, a dalcímek és az előadó nevei koszorúval díszített címlapokra nyomtatva" - folytatta Gibbons. "Reményeink szerint a 'Jingle Bell Blues' is egy ilyen lemez lesz."

A rock ikon továbbá megjegyezte, hogy a kislemez hozzáadja a nevét azon művészek illusztris listájához, akik ünnepi dallamokat rögzítettek.

"Bing Crosby, David Bowie, Elvis, Brenda Lee, Jose Feliciano, Otis Redding, Mariah Carey, Nat King Cole, Gene Autry, és nem feledkezve meg Adam Sandlerről, szükségük van egy kis társaságra, és mi örömmel biztosítanánk ezt az ünnepek szellemében" - mondta a ZZ Top gitárosa.

A "Jingle Bell Blues" digitálisan letölthető, illetve áttetsző piros vinyl 7"-es kislemezen is kapható. Ez utóbbi termék már most előrendelhető, a kiszállítás decemberben várható.

Az év elején Gibbons kiadta a Hardware-t, a harmadik szóló stúdióalbumát. A Guns N' Roses és a Velvet Revolver egykori tagja, Matt Sorum volt az LP társproducere, és a dobos is közreműködött a számokon.

© 2021 Fáklya Rádió · Weboldal: ArtCorner

Artisjus Engedélyszám: W/001506/2020

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság,
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. - honlap: www.nmhh.hu

Fáklyarádió - Fény a sötétben